Baranya.hu

ISD Uni

ISD Uni

Az ISD Uni elnevezésű (Integrated Settlement Development Knowledge Centres in the HU-HR border zone), HUHR/1601/4.1.1/0001 azonosító számú Magyarország-Horvátország határon Átnyúló Együttműködési Program keretében benyújtott, és támogatást nyert projekt megvalósításában a Baranya Megyei Önkormányzat partnerként vesz részt.

 

A „ISD Uni” projekt alapvető célja projekt a felsőoktatási képzés fejlesztését célozza a területfejlesztés területén.  Dacára annak, hogy az EU az integrált településfejlesztést a településfejlesztés iránymutató elveként határozza meg, nincs ilyen fókuszú felsőoktatási képzés a határtérség egyetemeinek kínálatában. Az integrált településfejlesztéssel kapcsolatos szakmai tudás és megvalósult, sikeres jó gyakorlatok azonban rendelkezésre állnak a határtérségben, ezeket a felsőoktatási intézmények tudásközpontjainak figyelembe érdemes venniük és támogatniuk is szükséges. A projekt az alábbi tevékenységeket tartalmazza: tanulmányutak a határtérség integrált településfejlesztési jó gyakorlataihoz kapcsolódóan, integrált településfejlesztési tudományos publikációk kidolgozása, a gyakorló szakembereket megcélzó integrált településfejlesztési műhelymunkák szervezése, integrált településfejlesztési tananyag fejlesztése, a tananyag kísérleti jellegű oktatása Pécsett és Varasdon, a tananyaggal összefüggő fenntarthatósági jelentés összeállítása.

 

A projektben a Pécsi Tudományegyetem, mint vezető partner 2017. október 24-én írta alá a Támogatási Szerződést. Ezt megelőzően a Partnerségi Megállapodás 2017. május 22. napján került aláírásra a projektben résztvevő partnerek által. A projekt megvalósítási időszaka 2017. szeptember 1. napján kezdődött.

 

 

Projekt partnerek:

Pécsi Tudományegyetem

Baranya Megyei Önkormányzat

Északi Egyetem, Horvátország (Sveučilište Sjever, Odjel za graditeljstvo) Műszaki kara

 

 

Projekt megvalósítási időtartama: 16 hónap (projekt megvalósítás kezdete: 2017.09.01)

 

A projekt teljes költségvetése 197.907,80 EUR. A projekt 85%-os ERFA támogatással valósul meg.