Baranya.hu

Hírek

Sikeres volt a XVI. Medvehagyma Fesztivál

Különleges ételekkel, medvehagyma túrákkal, szakmai előadásokkal várta vendégeit a 16. Medvehagyma Fesztivál, amelyet április második hétvégéjén rendeztek meg.
Tovább

Újabb üzemcsarnokot adtak át Bólyban

Ünnepélyes keretek között adták át a Bólyi Ipari Parkban újonnan elkészült csarnokot, amelyet a város a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program segítségével valósított meg.
Tovább

Bemutatkozott az új megyei rendőrfőkapitány a Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlésén

A Baranya Megyei Önkormányzat pénteki ülésén bemutatkozott dr. Gulyás Zsolt, Baranya megye új rendőrfőkapitánya, aki egyúttal beszámolt a rendőrség 2018-as tevékenységéről is.
Tovább

HIRDETMÉNY a bírósági ülnökök 2019. évi választásáról

A bírósági ülnökök 2019. évi választásával kapcsolatban a Baranya Megyei Önkormányzat az alábbi tájékoztatást teszi közzé.
Tovább

Határon átnyúló pályázati lehetőség kis- és közepes vállalkozások számára - megnyílt az újabb BLight felhívás

Hazai kis- és közepes vállalkozások jelentkezését várja a Baranya Megyei Fejlesztési Ügynökség a BLight projekt keretében.
Tovább

Faültetéssel indult a Csontváry emlékév a baranyai megyeszékhelyen

Csontváry-Kosztka Tivadar festőművész halálának 100. évfordulója alkalmából a festményeiről jól ismert libanoni cédrust ültettek el a baranyai megyeszékhelyen.
Tovább

Energiatudatos Baranya

Energiatudatos baranyai cégeket, szervezeteket, önkormányzatokat díjaztak a Virtuális Erőmű Program keretében. A program ötletgazdája és működtetője a Magyar Innováció és Hatékonyság Nonprofit (MI6) Kft., a Virtuális Erőmű Program célja, hogy a partnerek energia- és CO2 megtakarításait pályázatain keresztül összegyűjtse, bemutassa, jó példáikat megossza és díjazza.
Tovább

Évről évre népszerűbb a mohácsi busójárás

A mohácsi fesztivál népszerűsége töretlen, a szervezők becslései szerint a busójárás kiemelt rendezvényei évente 80-100 ezer látogatót vonzanak.
Tovább

Elindult a Magyar Falu Program

Családi otthonteremtési kedvezmény, útfelújítás, közösségi terek fejlesztése – 150 milliárd forintot költ a kormány idén a Magyar Falu program keretében az 5000 fő alatti kistelepülésekre.
Tovább

Baranya Üzleti Fórum

Innovatív üzleti fórumot szervezett a Baranya Megyei Önkormányzat. A rendezvény a horvátországi és Bosznia-hercegovinai üzleti lehetőségek iránt érdeklődő hazai vállalkozások számára nyújtott kapcsolatteremtési lehetőséget. Többek között az építőipar, a gépipar, a mezőgazdaság, az IT szektor, az élelmiszeripar területén működő kis- és nagyvállalkozásokat szólították meg.
Tovább

Bee2Be konferencia - sikeres volt a "mézes" projekt

Mobil applikációval, a mézturisztikai útvonalat jelző térképpel, a mézet népszerűsítő videoval és a rendezvényekkel, gyermekprogramokkal segíti a Bee2Be határon átnyúló projekt a mézfogyasztás népszerűsítését magyar és horvát oldalon egyaránt – erről számoltak be a nemzetközi projekt zárókonferenciáján.
Tovább

Horvát-magyar határmenti megyék találkozója - Döntés született a Pannon ETT-ben történő együttműködésről

Muraköz megye kezdeményezésére Csáktornyán került sor a Horvát Köztársaság és Magyarország határmenti megye vezetőinek találkozójára. A következő év elején új pályázati lehetőségek nyílnak, és ennek a munkaértekezletnek a témája volt azon minőségi projektek előkészítése, amelyekre horvát és magyar városok és kistelepülések tudnak majd pályázni.
Tovább

Öt oldalú együttműködési megállapodás a térség fejlődéséért

Öt oldalú együttműködési megállapodást írt alá a Siklósi Vár lovagtermében Süli János, a Paksi Atomerőmű két új blokkjának tervezéséért, megépítéséért és üzembe helyezéséért felelős tárca nélküli miniszter Baranya, Tolna, Somogy és Bács-Kiskun megye közgyűlési elnökeivel.
Tovább

Határon átnyúló együttműködés a „két” Baranya között

A horvátországi Eszék-Baranya megye delegációját fogadta Madaras Zoltán, a Baranya Megyei Közgyűlés elnöke. Az egyeztetések során a felek feltérképezték a határokon átnyúló együttműködés lehetséges területeit és megállapodtak abban, hogy olyan projektek megvalósításában vállal a két megye partneri szerepet, melyek a régió gazdasági és turisztikai fejlesztését szolgálják, hogy a határ ne elválassza, hanem hídként kösse össze a két térséget.
Tovább

Évértékelő Paktum konferencia

42 településen 700 munkavállalót sikerült bevonni a Baranya Paktum projektbe, akik 400 különböző foglalkoztatónál helyezkedtek el. Többek közt ez is elhangzott a Paktum évértékelő konferenciáján.
Tovább