Baranya.hu

Bee2Be

Bee2Be

A Bee2Be elnevezésű (Cross-border touristic routes of honey & bees), HUHR/1601/2.1.3/0008 azonosító számú Magyarország-Horvátország határon Átnyúló Együttműködési Program keretében benyújtott, és támogatást nyert turisztikai projekt megvalósítási a Baranya Megyei Önkormányzat partnerként vesz részt, képviselve a magyar oldali partnerséget ill. támogatva ezzel a megyei méhészeti szakma és kapcsolódó turizmus fejlődését.

 

A projekt a méhészet és a méhészeti termékekkel összhangban hozzájárul a fenntartható turizmus fejlesztéséhez, és új méhészeti turisztikai pontokkal teszi vonzóbbá és versenyképesebbé a határmenti régiót. Hosszú távú célként jelenik meg a méz, ill. a méhészeti termékek fogyasztásának növelése, valamint a méhek védelméhez kapcsolódó tudatosság fejlesztése. A projekt keretében a méz és a méztermelés termékek fogyasztásának egészségügyi előnyei, a méhészek közötti együttműködés erősítése, méh-szafari tematikus út, valamint a minőségi garancia védelme kerül előtérbe és támogatásra.

 

A projektben Verőce Város, mint vezető partner 2017. november 27-én írta alá a Támogatási Szerződést. Ezt megelőzően a Partnerségi Megállapodás 2017. június 5. napján került aláírásra a projektben résztvevő partnerek által. A projekt megvalósítási időszaka a horvát partner kérésének megfelelően 2017. június 1. napján kezdődött.

 

 

Projekt partnerek:

Verőce Város, mint vezető partner

Baranya Megyei Önkormányzat

Verőcei TDM

Verőcei VTA Fejlesztési Ügynökség

 

Projekt megvalósítási időtartama: 20 hónap (projekt megvalósítás kezdete: 2017.06.01.)

 

A projekt teljes költségvetése 252.314,37 EUR. A projekt 85%-os ERFA támogatással valósul meg.