Baranya.hu

Hírek

Tovább bővül a Bólyi Ipari Park

Elkezdődött a Bólyi Ipari Park V. ütemű fejlesztése, az új iparcsarnok alapkövét Őri László, a Baranya Vármegyei Önkormányzat elnöke és Hárs József Bóly polgármestere helyezték el.
Tovább

Őri László: Köszönjük a rendőrség áldozatos munkáját, melynek köszönhetően tovább javult Baranya közbiztonsága 2023-ban

Egyhangúlag fogadta el a Baranya Vármegyei Közgyűlés a Baranya Vármegyei Rendőrfőkapitányság 2023. évi beszámolóját.
Tovább

Újabb falu-és tanyagondnokok kezdik meg a munkát Baranyában

A Baranya Váregyei Önkormányzat és a PTE KPVK együttműködésében újabb Falu- és tanyagondnoki képzés zárult le.
Tovább

Testvérkapcsolatának 20 éves évfordulóját ünnepelte Baranya Vármegye és a Kínai Csöcsiang tartomány.

A két régió között sok hasonlóság van, akárcsak a tartomány fővárosa Vencsu és Pécs városa között, hangzott el az EXPO Centerben rendezett ünnepségen.
Tovább

Őri László: Az a cél, hogy megőrizzük Baranya békéjét és biztonságát, amely a fejlődés záloga

Kedden délelőtt a pártok között elsőként a FIDESZ- KDNP adta le a Baranya Vármegyei Önkormányzati listaállításhoz szükséges aláírások többszörösét. Őri László a párt Baranya vármegyei listavezetője elmondta, azért szeretnének dolgozni, hogy a baranyaiak a következő évtized nyertesei lehessenek.
Tovább

Őri László: Március 15-e a magyar nemzet öntudatra ébredésének az ünnepe

A drávaszögi Csúzán tartotta központi megemlékezését a Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége. Őri László, a Baranya Vármegyei Önkormányzat elnöke beszédében felelevenítette a 176 évvel ezelőtti pesti eseményeket, megidézte Petőfit és Kossuthot, valamint a baranyai hősöket: Batthyány Kázmért, Perczel Miklóst és a Csúzán eltemetett Ács Gedeon református lelkészt, akik örökre a szabadságszeretet és a hazaszeretet példaképei számunkra, mondta a vármegyei vezető.
Tovább

Mágocs fejlődik

Új élettel töltik meg a közösségi tereket Mágocson.
Tovább

Helyi termékekből összeállított csomagokat kaptak az ünnepek alatt dolgozó mentősök Baranyában

Idén sem feledkezett meg a Baranya Vármegyei Önkormányzat az ünnepek alatt is szolgálatot teljesítő mentősökről és a háziorvosi ügyeletben dolgozó egészségügyi szakemberekről. Őri László, a Baranya Vármegyei Önkormányzat elnöke csütörtökön 98 darab csomagot adott át a mentőszolgálat munkatársainak. Az ajándékcsomagokat december 24-én osztják ki a Baranyában szolgálatot teljesítők között.
Tovább

Csaknem 200 gyermek karácsonyát teszik szebbé a vármegyei cipősdobozok

Idén harmadik alkalommal szervezte meg a Baranya Vármegyei Önkormányzat cipősdoboz akcióját. Összefogás eredményeként csaknem 200 doboz gyűlt össze, melyet nagycsaládosokat támogató szervezeteken keresztül juttatnak el hátrányos helyzetű pécsi és baranyai családokhoz.
Tovább

A véméndi Cseke Szilveszter idén Baranya KicsiNagykövete

A Baranya Vármegyei Önkormányzat Dísztermében rendezték meg kedden a Magyarság KicsiNagykövete Program vármegyei díjkiosztóját. Baranyából idén is több száz általános iskolás mérettette meg magát, közülük került ki a vármegye „KicsiNagykövete” és három „KicsiAttaséja”, akik az országos döntőben képviselik majd Baranyát.
Tovább

Ingyen laptopokat kaptak pécsi 7. és 10. évfolyamos diákok

Több mint 200 pécsi középiskolás vehetett ma át laptopokat a Klebelsberg Központ „Digitális oktatáshoz való egyenlő hozzáférés feltételeinek biztosítása a tanulók és pedagógusok számára” című projektjének keretében.
Tovább

Őri László: Új lendületet kaphatnak az elöregedő baranyai közösségek az új családtámogatási rendszernek köszönhetően.

A januárban bevezetésre kerülő CSOK Plusz, valamint a megemelt Falusi CSOK és Babaváró hitel lehetőségeiről tartott sajtótájékoztatót Őri László, a Baranya Vármegyei Önkormányzat elnöke hétfőn Kökényben.
Tovább

Megújul a Brázay kastélypark Pellérden

A fejlesztés során új többgenerációs játszótér épül, megújul a park növényzete, valamint a dísztó feletti barlang és egy kutyafuttató is kialakításra kerül. A projektről Tajti Zoltán polgármester és Őri László, a Baranya Vármegyei Önkormányzat elnöke tájékoztatta szerdán a sajtó képviselőit.
Tovább

Új kilátó épült a Zselic legmagasabb pontján

Új turisztikai attrakcióval bővült Baranya vármegye. Ünnepélyes keretek között átadták a Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kéktúra Baranya vármegyei szakaszán, a Zselic legmagasabb pontján épült új kilátót.
Tovább

Tisztelet a Hősöknek!

A Baranya Vármegyei Közgyűlés Dísztermében emlékezett az ‘56-os forradalom és szabadságharc hőseire a polgári oldal Pécsett.
Tovább