Baranya.hu

Őri László: Mi a békét szeretjük, mert csak a békében lehet építkezni, növekedni, gyarapodni.

Történelmi mérföldköveinkről beszélt Őri László a Baranya Megyei Önkormányzat elnöke az 1956-os Forradalom és Szabadságharc évfordulóján. „A mi erőnk nem fegyver, nem gazdasági hatalom. A mi erőnk: az élni- akarás, a magyar megmaradás törvénye, nemzeti önbecsülésünk. A mi erőforrásunk: az Isten, a haza, a család, és a történelmi mérföldköveink.” – mondta a megyei elnök Siklóson.
Őri László: Mi a békét szeretjük, mert csak a békében lehet építkezni, növekedni, gyarapodni.

Megyeszerte megemlékezéseket tartottak az 1956-os Forradalom és Szabadságharc évfordulóján. A Baranya Megyei Önkormányzat és Siklós Városa a Siklósi várban tartotta megemlékezését, ahol Őri László, a Baranya Megyei Önkormányzat elnöke mondott ünnepi beszédet. Őri László felidézte, hogy ma is, akárcsak 1956-ban a magyarok számára a legfontosabb, hazánk függetlensége. Békében és szabadon akarunk élni. A megyei elnök arra emlékeztette a megjelenteket, hogy 66 évvel a szabadságharc után, ma nem harctéri fegyverek, támadó rakéták fenyegetnek bennünket, hanem politikai fegyverként használt döntések.

„Az elhibázott szankciós politika bumeráng-hatását érezzük nap mint nap: a mesterségesen előidézett energiaválság, az elszabadult szankciós infláció, az ipari termelés drasztikus visszaesése, általános recesszióval fenyegeti egész Európát.” - mondta a megyei vezető.

 

A megemlékezésen elhangzott, hogy a mártírok vére magvetés. Ennek a magvetésnek a termése, hogy 2022-ben Magyarország Európa figyelmen kívül nem hagyható, saját érdekeit megvédeni képes nemzetállama.

„Hajtsunk fejet 1956 forradalmi nemzedéke előtt, a hősök, a mártírok előtt, akik irányt mutatnak számunkra és örök példaképei a hazaszeretetnek, az áldozatvállalásnak, a bátor helytállásnak.”

Őri László arra buzdított, hogy állítsunk mérföldkövet fiainknak, unokáinknak és írjuk rá: Előre! Azért, hogy folytatódjon a magyar nemzet történelmi küldetése: harc a békéért, küzdelem a szabadságért.

Előre magyarok! Éljen 1956, Éljen a magyar szabadság!




További hírek