Baranya.hu

ADOBE

A Baranya Megyei Önkormányzat, az INTERREG VA Magyarország-Horvátország határon Átnyúló Együttműködési Program keretében, az Osječko-Baranjska Županija (Eszék-Baranya Megye Önkormányzata, Horvátország), mint vezető kedvezményezett partnereként a program Monitoring Bizottsága 2020. január 15-i döntése értelmében támogatást nyert el az ADOBE elnevezésű (Accessible Tourism Destinations and Services in Border Area), HUHR/1901/3.1.1/0102 azonosító számú projekt megvalósítása érdekében.

A projekt célja a valamilyen képességcsökkenéssel (különböző típusú és szintű fogyatékosság vagy betegség) élő személy számára elősegíteni Baranya, mint turisztikai régió megismerését, valamint az attrakciók és szolgáltatások hozzáférhetőségét közös információszolgáltatáson, szolgáltatásfejlesztésen és kompetenciafejlesztésen keresztül.

A projekt keretében kidolgozásra kerül egy felmérési, értékelési és egy un. "védjegy" rendszer, amely alapján a különböző szolgáltatások a csökkent képességgel élő személyek számára egyszerűen értékelhetők, megjeleníthetők, valamint az attrakciók, szolgáltatások erősségei és fejlesztési szükségletei is meghatározhatók lesznek. A szolgáltatás-fejlesztés egy gyakorlati kézikönyv segítségével valósul meg, valamint része a projektnek a szolgáltatóknak, idegenvezetőknek, és létesítmény gazdáknak szóló kompetenciafejlesztés és rendezvények megszervezése is. A projekt hozzájárul Baranya és Baranja megyék közös turisztikai népszerűsítéséhez, a projekt által megcélzott speciális célcsoport igényeinek jobb kielégítéséhez és a látogatószám növeléséhez, valamint a csökkent képességgel élő személyek számára nyújtott helyi szolgáltatások iránti kereslet növekedéséhez.

 

A projekt Támogatási Szerződése 2020. augusztus 3-án került aláírásra. Ezt megelőzően a Partnerségi Megállapodást a projektben résztvevő partnerek 2020. április 1-én írták alá. A projekt megvalósítási időszaka a horvát partner kérésének megfelelően 2020. május 1. napján kezdődött.

 

Projekt partnerek:

Eszék-Baranja Megye (Horvátország), mint vezető partner

Baranya Megyei Önkormányzat (Magyarország)

 

Projekt megvalósítási időtartama: 20 hónap (projekt megvalósítás kezdete: 2020.05.01.)

 

A projekt teljes költségvetése 195.000 EUR. A projekt 85%-os ERFA támogatással, és 10% hazai társfinanszírozással valósul meg.

 

Ajánlattételi Felhívás szakértő pdf.