Baranya.hu

Hírek

Zöld Város lakossági fórum Sásdon

Zöld utat kapott a Zöld Város program Sásdon: ötletpályázattal segíti a megye a Zöld Város programot.
Tovább

III. Kelt Tészta Fesztivál Bürüsön

Nagy Csaba a Baranya Megyei Közgyűlés elnöke Kolat Irén bürüsi polgármester asszony meghívására részt vett a III. Kelt Tészta Fesztiválon.
Tovább

Kincsesládát kaptak a Zrínyi-kultusz ápolásáért – a szigetváriak hősies helytállása a Baranya Megyei Értéktárban

A déli harangszóval egyidőben vette kezdetét a híres „kirohanás” szeptember 8-án, szombaton a szigetvári várnál, ahol 1566-ban Zrínyi Miklós költő és hadvezér hétszáz katonájával váratlanul kirontott a falak mögül és ezzel megelőzte török ellenségét, akik a kapuk előtt várták.
Tovább

Egészségnap

Bölcsődék, óvodák építésével, az egészségügyi szolgálatok fejlesztésével támogatja a megye a hátrányos helyzetű térségben élők munkába állását.
Tovább

Zöld Város ötletpályázat eredményhirdetés

Szigetváron a Várkert – Almás-patak környezetét gondolták újra, Villányban az „ős”-pincesort és az új rendezvényteret összekötő „fő tengely”, a Baross Gábor utca és kapcsolódó terei, Sásdon pedig a Hősök tere és környezete újulna meg.
Tovább

Foglalkoztatási ügyintézés Sásdon

A sásdi városháza épületében nyitott irodát a Kormányhivatal foglalkoztatási osztálya.
Tovább

Tovább folytatódik a „Szulejmán-kutatás”

Kormányzati segítséggel és a legmodernebb eszközökkel folytatódik az a kutatás a Szigetvár melletti turbéki szőlőhegyen.
Tovább

Tanévnyitó Sásdon

Sásdon Kovács Lilla iskolaigazgatóval és Kalapáti Attila tankerületvezetővel indította Nagy Csaba a 2017/18-es tanévet.
Tovább

Hobbiállat-eledel gyártással teremtenek értéket Csányoszrón – kisüzem nyílt a baranyai településen

Búzából és kukoricából készült haleledelt gyártanak és csomagolnak az újonnan megnyílt kisüzemben a baranyai Csányoszrón.
Tovább

Tanévnyitó Szentlászlón

Szentlászlón Nagy Csaba megyei elnök, Hideg István polgármester és Golob István iskolaigazgató közösen nyitotta meg a tanévet a Dél-Zselic Általános Iskola Szentlászlói Általános Iskolájában, ahol bejelentette a több mint 200 millió forint értékű iskolafelújítást.
Tovább

Sásdon ünnepelt a megye

Életet ment és életmentést tanít az elnöki különdíjas – Sásdon ünnepelt a megye
Tovább

Díjazták a megyei elnököt

Nagy Csaba, a Baranya Megyei közgyűlés elnöke az augusztus 20-i ünnepség alkalmából Pécsváradért díjat vehetett át Zádori János polgármestertől.
Tovább

Az Ormánságról ír a Pécsi Borozó nyári száma

Négy oldalas cikk jelent meg az Ormánságról a Pécsi Borozó című országos magazin nyári számában, ebben szó esik többek között a gasztronómiáról, a természeti adottságokról, az ormánsági fakazettás templomokról is, és megtalálható az ormánsági kötött leves, a szármánt és a kelt rétes elkészítési módja is.
Tovább

Zaláta templomfelújítás

Folytatódik a felújítás: leemelték a zalátai református templom toronysisakját. Mivel félő volt, hogy a közel 10 méter magas sisak súlya, mérete és elgyengült anyagminőség miatt emelés közben megroppan, ezért félmagasságban kettévágták és két részletben emelték le.
Tovább

Kakasfesztivál Mozsgón

Idén hetedik alkalommal került megrendezésre a ma már megyei értéket képviselő Mozsgói Kakasfesztivál.
Tovább