Baranya.hu

Újabb üzemcsarnokot adtak át Bólyban

Ünnepélyes keretek között adták át a Bólyi Ipari Parkban újonnan elkészült csarnokot, amelyet a város a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program segítségével valósított meg.
Újabb üzemcsarnokot adtak át Bólyban

A megnyitó ünnepségen Hárs József polgármester hangsúlyozta hogy Bóly számára kiemelten fontos a helyi gazdaság, a nagyszámú minőségi munkahely. Ennek érdekében a 90-es évek óta tudatosan fejlesztenek, ma már 31 vállalkozás működik az ipari parkban.

  • Ennek a tudatos építkezésnek az eredménye 1300 munkahely. Az új csarnokot a Terület- és Településfejlesztési Operatív program pályázati forrásából építjük, a hozzá csatlakozó, az ipari parkot az autópályával összekötő úttal együtt 800 millió forint támogatást kaptunk.

Az új üzemcsarnokban bővíthető kiszolgáló helyiségeket alakítottak ki, a melegvíz ellátást a geotermikus hőközpontra csatlakozva biztosítják.  

  • Az a hosszútávú gondolkodás, amellyel a polgármester és a testület évtizedek óta a város gyarapodásán dolgozik, megtérül.  A 4000 fős a település ipari parkjában 1300 munkahely létesült. Ennek egyik eredménye, hogy a bólyi fiatalok 85 százaléka itt képzeli el a jövőjét, nyilvánvalóan azért, mert látják a település lendületét, perspektíváit – hangsúlyozta dr. Hargitai János országgyűlési képviselő.

Az új üzemcsarnoknak biztosan lesz bérlője, hiszen az önkormányzatot több cég is megkereste a pályázat megvalósítása előtt. Madaras Zoltán, a Baranya Megyei Közgyűlés elnöke példaértékűnek nevezte a bólyi gondolkodást

.Hárs József polgármester és csapata tudja, honnét, hova, hogyan szeretne eljutni, ez a fajta építő gondolkodás számomra nagyon pozitív, követendő példa. Jó hír, hogy a TOP-pályázatok lehetőséget biztosítanak a további munkahelyteremtésre másutt is. ami újabb munkahelyeket jelent a  szakképzett munkaerő számára.

A projekt megvalósítása 2017 júliusában kezdődött, értéke 800 millió forint.




További hírek