Baranya.hu

Fesztiváltér fejlesztése a közösségi élményért

98 355 405 Ft TOP PLUSZ-Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz

TOP_PLUSZ-1.2.1-21-BA1-2022-00007


A kedvezményezett neve: ALSÓMOCSOLÁD KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA

Széchenyi Plusz+ Logó

A projekt címe: Fesztiváltér fejlesztése a közösségi élményért

Projekt azonosító száma: TOP_PLUSZ-1.2.1-21-BA1-2022-00007

Szerződött támogatás összege: 98 355 405 Ft

Projekt tervezett kezdete: 2022.06.01.

Projekt várható befejezése: 2023.12.31.

A projekt tartalmának részletes bemutatása:

Az alsómocsoládi Fesztiváltér fejlesztésével az Önkormányzatnak célja, hogy a település közössége, a térség lakói, a turisztikai céllal településre érkezők biztonságos, esztétikus körülmények között szórakozhassanak, sportolhassanak, a gyerekek játszhassanak, növelve ezzel a település vonzerejét, a közösségi életet aktívabbá tételét, így megteremtve a még élhetőbb települést.

A fejlesztés részét képezi egy szabadtéri színpad építési, egy 10 gépkocsi parkolására alkalmas parkoló kialakítása, a meglévő a játszótér megvilágításának kialakítása, a színpadot, a játszóteret, a meglévő sportpályát és a parkolót összekötő járda készítése. A szabadtéri színpad három részből áll: térkövezett, közönség számára kialakított nézőtér padokkal, a színpad, és a fellépők számára biztosított öltöző és mosdó a színpad mögött. A Játszótér és a járda mentén elhelyezett lámpák nemcsak a biztonságos közlekedés és a játszótér kihasználtságának növelése miatt kiemelten fontos, hanem építészeti bűnmegelőzés szempontból is, ugyanis a megvilágítással csökken a bűnelkövetők búvóhelyeinek száma is, amihez a 2 térfigyelő kamera telepítésével hozzájárul.

A pályázat keretében szemléletformálási tevékenységet is vállal a kedvezményezett, melynek fő témája a település hagyományainak, értékeinek megőrzésére, és a bűnmegelőzés csökkentésére irányul. a program végleges tartalma az I. sz. mérföldkőben kerül véglegesítésre és elfogadásra.

Így a fejlesztésnek térségi és gazdasági hatása is lesz, hiszen a rendezvényeknek, programoknak köszönhetően növekszik a településre látogatók száma. A beruházás térségi igények kielégítésére is alkalmas, tovább rendezvényeikre látogatókat az ország egész területéről várjuk. A tervezett fejlesztés hozzájárul Alsómocsolád településen a népesség megtartásához, az életminőség és a közösségi élet javításához. A település, a térség közösségi életének fenntartásához szükségesek olyan lehetőségek biztosítása, melyek a helyi közösségek sportolási, kulturális, és szabadidős tevékenységére hat pozitívan. A pályázat közösségfejlesztő építő hatása mellett lényeges szempont a kultúra népszerűsítése is.

A projekt Alsómocsolád Község Önkormányzata és a Baranya Megyei Önkormányzati Hivatal (BMÖH) konzorciumi együttműködésében valósul meg.


Vissza


További projektjeink

Közösségi, sportolási infrastruktúra fejlesztése Gödrén

Projekt megvalósításának összege:

80 000 000 Ft TOP PLUSZ-Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz
TOP_PLUSZ-1.2.1-21-BA1-2022-00006

Kulturális épületek felújítása Geresdlakon

Projekt megvalósításának összege:

195 841 285 Ft TOP PLUSZ-Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz
TOP_PLUSZ-1.2.1-21-BA1-2022-00026

A Bólyi Kastélypark megújítása és új üzletház építése

Projekt megvalósításának összege:

250 000 000 Ft TOP PLUSZ-Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz
TOP_PLUSZ-1.2.1-21-BA1-2022-00004