Baranya.hu

Tini Országos Súlyemelő Bajnokságon Kisbéren

Négyen a dobogón – sikeres a vajszlói diákok súlyemelő oktatása.
Tini Országos Súlyemelő Bajnokságon Kisbéren

Várakozáson felül teljesítettek a vajszlói diákok a hétvégén megrendezett Tini Országos Súlyemelő Bajnokságon Kisbéren. A hét sportoló közül négyen végeztek dobogós helyen: Kilinkó Máté és Farkas Kornél a kölyök korcsoportban saját súlycsoportjában összetett országos bajnoki címet szerzett, Orsós Kevin a 77 kilós súlycsoportban összetett országos harmadik helyezett lett. Kovács Kornél, Kovácsovics Dániel és Győrfi Levente is nagyon szépen szerepelt, ők egy-egy versenyszámban értek el dobogós helyezést.

Ifjabb Martin Jenő edző készítette fel a fiúkat a megmérettetésre:

Az edzések során a fő szempont az volt, hogy az edzések sokoldalúak legyenek. Egyrészt nagy hangsúlyt fektettünk a gyakorlatok technikailag helyes kivitelezésére, emellett a további versenyszámokra, a medicinlabda-hajításra, helyből távolugrásra is. Szorgalmasan dolgoztak és napról napra fejlődtek a diákok. Előzetesen minimum egy dobogós helyezésre számítottunk, de az elért eredmény minden várakozásunkat felülmúlta. Nagyon büszkék vagyunk az ifjú tehetségekre.

A vajszlói iskolában az edzőterem kialakítását Gyurkovics Ferenc olimpikon, a Magyar Súlyemelő Válogatott Szövetségi kapitánya kezdeményezte, a program mellé a Nagy Csaba vezette Baranya Megyei Önkormányzat is odaállt, ezzel is támogatva a vidéki diákok sportolását és az utánpótlásképzést.




További hírek