Baranya.hu

Baranyai méz jár a véradásért Pécsett november 24-én

Az idei baranyai mézversenynek köszönhetően több, mint 60 kg mézet ajánlottak fel baranyai termelők a Pécsi Regionális Vérellátó Központnak – jelentette be Őri László, a Baranya Megyei Önkormányzat elnöke. Így jövő hét csütörtökön „Mézes Véradást” szerveznek a Vérellátó Központban, minden véradó egy csupor mézet kap a véradásért cserébe.
Baranyai méz jár a véradásért Pécsett november 24-én

A méz felajánlásra minden évben „Baranya Mézének” megválasztása teremt alkalmat. A megye minden szegletéből a legjobbnak gondolt terméket nevezik a gazdák a megmérettetésre. Szakmai zsűri november 25-én dönt arról, hogy idén melyik termelő méze nyeri el a „Baranya Méze” címet.

May Gábor az Országos Magyar Méhészeti Egyesület Baranya megyei méhészeti szaktanácsadója elmondta, hogy 2016 óta támogatják a helyi termelők a Pécsi Regionális Vérellátó Központot.

Az elmúlt 6 évben a mézes véradások alkalmával több, mint 500 véradó adott vért, ezzel több, mint ezer betegen segítve, hangzott el a sajtótájékoztatón.

Őri László, a Baranya Megyei Önkormányzat elnöke kiemelte, amellett, hogy csatlakozunk és támogatunk egy társadalmilag igazán fontos ügyet, szeretnénk a helyi termelőkre is felhívni a figyelmet. Célunk, hogy minél többen vásároljanak helyben megtermelt jó minőségű baranyai árut, ezzel támogatva a helyben működő vállalkozásokat.




További hírek