Baranya.hu

Önkormányzati Energia Pontot indít a Baranya Megyei Önkormányzat

Új elemmel bővült a „Baranya Segít Program”. Az országban elsőként önkormányzati energia pontot létesít a Baranya Megyei Önkormányzat, azzal a céllal, hogy szakemberek bevonásával energetikai tanácsadással és takarékosságot segítő jó gyakorlatok megosztásával nyújtson támogatást az önkormányzatoknak az optimális döntések meghozatalában, gazdaságosabb energiafelhasználás megvalósításában.
Önkormányzati Energia Pontot indít a Baranya Megyei Önkormányzat

Az orosz-ukrán háború és az arra adott elhibázott brüsszeli szankciós politika miatt egész Európa szankciós felárat fizet az energiáért, mondta Őri László a hétfői sajtótájékoztatón. A kialakult helyzet soha nem látott kihívások elé állított mindannyiunkat.  Épp ezért döntött úgy a megyei önkormányzat, hogy az energiagazdálkodásban szakmai segítséget nyújt az önkormányzatoknak. A megyének ugyanis működnie kell, mondta a megyei elnök.

A 301 baranyai önkormányzatnak első körben egy kérdőívet fog eljuttatni a megyei önkormányzat, ezt energetikai szakemberek elemzik ki. Ezt követően járásonként tájékoztató fórumokat szerveznek majd a polgármestereknek.

Háber István, az önkormányzati energiapont szakmai vezetője elmondta, örömmel tett eleget Őri László felkérésének. A létesítményenergetikai szakmérnök úgy nyilatkozott, hogy maga a feladat nem csak energetikai szaktudást kíván, hanem egy olyan elemző és értékelő készséggel rendelkező csapatot, amely az általánosan megfogalmazott módszerekből, egy adott településre vonatkozó legjobb cselekvési tervet képes meghatározni.

Folyamatos a kommunikáció az aktívabb és hozzáértést mutató településekkel, amelyek jó gyakorlatait kívánjuk továbbadni a lassabban reagáló települések felé, mondta az energia pont vezetője.

 




További hírek