Baranya.hu

Megújult a Harkányi Termál Rehabilitációs Centrum Balneológiai Intézete

Ünnepélyes keretek között adták át a Harkányi Termál Rehabilitációs Centrum megújult Balneológiai épület szárnyát. A több, mint 40 éves épületben évente tízezer beteget látnak el. A beruházás összköltsége 115 millió forint volt, melyből az épület külső belső fejújítására került sor.
Megújult a Harkányi Termál Rehabilitációs Centrum Balneológiai Intézete

A megújult Harkányi Termál Rehabilitációs Centrum korábbi nevén Harkányi Kórház külső-belső felújítására került sor. Kicserélték a nyílászárókat, lecserélték a padlóburkolatot, festettek, megújult az épület homlokzata és akadálymentesítésre is sor került.  A beruházásra az intézmény 40 millió forint vissza nem térítendő támogatást kapott az Emberi Erőforrások Minisztériumától. A felújítás összköltsége 115 millió forint volt, a fennmaradó költséget az intézmény saját költségvetéséből gazdálkodta ki. Dr. Péter Iván az intézmény főigazgatója kiemelte, korábban is voltak kisebb beruházások, azonban ilyen korszerű teljes körű felújításra most először került sor.

Őri László a Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke köszöntőjében hangsúlyozta, a város kiemelkedő eredményeket ért el a gazdaság a turizmus és az egészségügy területén is. Elmondta továbbá, hogy Magyarország Kormánya támogatásával egy hiánypótló beruházás valósulhatott meg, mely tovább segíti az egészségügy korszerűsítésének folyamatát és tovább erősíti Baranya és Harkány pozícióit a hazai egészségügyi ellátási rendszerben.

Nagy Csaba országgyűlési képviselő köszöntőjében elmondta, a város és a korház együtt fejlődik. Emlékeztette a résztvevőket az elmúlt években megvalósult fejlesztésekre és a hamarosan induló beruházások foltosságára. Elmondta továbbá, hogy 2017 óta történt a legtöbb beruházás a városban.




További hírek