Baranya.hu

Felépült az új óvoda és bölcsőde Bólyban

Ünnepélyes keretek között adták át az újonnan épült bölcsődét és óvodát Bólyban. A város a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében 400 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a közel 500 millió Ft összegű „Bólyi Óvoda és Bölcsőde építése” című projekt megvalósítására.
Felépült az új óvoda és bölcsőde Bólyban

A beruházás nyomán  az intézménybe több gyermeket tudnak befogadni. Az új óvodában 6 óvodás csoportban 180 gyermeket, 2 bölcsődei csoportban 28 kicsit tudnak ellátni, így a korábbihoz képest 43 gyermekkel többet tudnak fogadni. Az új épület teljes körűen akadálymentesített, tornaszobával és tanuszodával felszerelve. A  fűtést a meglévő geotermikus rendszer biztosítja.

Az ünnepélyes alapkőletételen dr Hargitai János országgyűlési képviselő elmondta:

  • A kormány társadalompolitikája a családokat erősíti. 2010 óta egyre nagyobb mértékű a családok támogatása, ahhoz azonban, hogy a családok bővüljenek és helyben maradjanak, megfelelő intézményi háttérre is szükség van. Fontos, hogy van-e helyben bölcsőde és óvoda, hisz a fiatal családok számára ez jelenti a biztos alapot.

Őri László, a Baranya Megyei Közgyűlés elnöke a fejlesztés kapcsán kiemelte, hogy a Baranya Megyei Önkormányzat támogatásával több mint 3 milliárd forintból 16 óvodai és bölcsődei program indulhatott el a megye településein, az egyik legsikeresebb fejlesztés Bóly városában valósult meg. :

  • Bóly elmúlt évtizedekben történt fejlesztése példaértékű. Erős közösséget alkotnak, egy kiváló vezetővel. A kormánynak és a támogató megyei vezetésnek köszönhetően a most megvalósult félmilliárd forint értékű fejlesztés új korszakot jelent a város életében. Amikor óvodát, bölcsődét építünk, a jövőbe fektetünk. Ezek a beruházások azt szolgálják, hogy az itt dolgozó és gyermeket vállaó és nevelő családok itt tudjanak dolgozni és itt tudjanak élni a településen. Ők jelenti a település jövőjét.

Hárs József polgármester köszönetet mondott a megyei önkormányzatnak a támogatásért, a kivitelezőknek a színvonalas munkáért. Az új intézményben  a gyerekek és a felnőttek igényeit egyaránt figyelembe vették. A bölcsődei szobákat az épület keleti, csendesebb oldalára tervezték a nyugodt délutáni alvás miatt, az aktivitást uszodával, tornateremmel segítik. Az épület előtt parkolókat, kerékpártárolókat alakítottak ki.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg




További hírek