Baranya.hu

Nemzetközi konferencia a baranyai megyeszékhelyen - ProteCHt2save 2018. 09.12-13.

A kulturális örökség védelme érdekében folytatott kutatások célja a klímaváltozás által generált katasztrófák megelőzése, az okozott károk csökkentése, hisz a nemzetközi tapasztalatok, jó gyakorlatok hozzájárulhatnak egy hatékony nemzeti, regionális vagy helyi stratégia kialakításához, valamint meglévő katasztrófákat megelőző megoldások fejlesztéséhez.
Nemzetközi konferencia a baranyai megyeszékhelyen - ProteCHt2save 2018. 09.12-13.

Többek között erről is szó esett a baranyai megyeszékhelyen megrendezett ProteCht2save projekt nemzetközi konferencián és partnertalálkozón.

 

A 2018. szeptember 12-13-án megszervezett konferencia témája az volt, hogy az olyan természeti katasztrófák, mint a heves esőzések, áradások és árvizek, valamint a tűz által okozott károkozások miként hatnak jövőnkre és hátrahagyott kulturális és történelmi örökségeinkre. A nemzetközi projektpartnerek mellett a Pécsi Tudományegyetem, a Kulturális Örökségvédelem, a Rendőrkapitányság, és a Katasztrófavédelem is képviseltette magát.

 

A konferencia fő célja a ProteCHt2save projekt bemutatásán túl az Interreg Europe programbeli kezdeményezések, ezen belül is a kulturális örökségek védelmét biztosító jó gyakorlatok bemutatása volt. Az esemény hozzájárult ahhoz, hogy felhívja minden érdekelt – leginkább a kulturális örökségeinkkel gazdálkodók - figyelmét arra, hogy kiemelten fontos a kulturális örökségek megőrzése, különös hangsúllyal a természeti katasztrófák okozta károkra.

 




További hírek