Baranya.hu

Baranya Paktum szervezeti ülés

150 baranyai településen 287 vállalkozásnál csaknem 400 ember vállalhatott munkát a Baranya Paktum projekt keretein belül – erről is beszámoltak a program szervezeti ülésén, ahol a Szervezet tagjai tájékoztatást kaptak a projekt 2018. évi tevékenységéről, az elért eredményekről. A rendezvényen bemutatkozott Madaras Zoltán, a Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlésének új elnöke, aki elmondta, hogy a Paktum projektben lévő lehetőségek nagyban elősegítik Baranya gazdasági felzárkózását. Hozzátette: fontosnak tartja a munkavállalók képzésének támogatását, valamint a helyi kis és középvállalkozások versenyképességének növelését is.
Baranya Paktum szervezeti ülés

A Paktum Szervezet tagjai egyetértettek abban, hogy nagy súlyt kell fektetni arra, hogy a hátrányos helyzetű munkavállalók alapképzés keretében megismerjék a munkakultúrát, és hogy felkutassák azokat, akik nem szerepelnek a munkaügyi rendszerben.

A Paktum Szervezetben a járási székhelyek polgármesterei, a megyei oktatási intézmények – egyetem, szakképzési centrum -, valamint a kamarák képviselői vesznek részt. A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében összesen 1000 fő foglalkoztatása valósul meg.




További hírek