Baranya.hu

I-DARE

I-DARE

Az I-DARE elnevezésű (Development of dual training and introduction of tertiary systems in the field of mechanical engineering and electrical engineering professions), HUHR/1601/4.1.2/0006 azonosító számú Magyarország-Horvátország határon Átnyúló Együttműködési Program keretében benyújtott, és támogatást nyert projekt megvalósításában a Baranya Megyei Önkormányzat partnerként vesz részt.

 

Az I-DARE projekt célja a fiatalok szakképzésben való részvételének növelése, a szakképzett munkaerőpiaci kínálat növelésének céljával. A projekt, határon átnyúló jelleggel, innovatív módszerrel járul hozzá a szakképzés fejlesztéséhez - elsősorban a fém, és elektronikai mérnök, szakmunkás szakmák vonatkozásában - munkaerő piac hiányosságainak csökkentése érdekében. A projekt céljai között szerepel a munkaerőnek a munkaerő piacra történő sikeres bejutásának gyakorlati megvalósítása, szakmai karrier tervezése, valamint a projekt keretében a szakképesítést nyújtó tanulmányokban való részévétel promotálása, a szakértelem, ill. a professzionális tréningek fontosságának hangsúlyozása. Továbbá, a projekt kiemelt célja, hogy a vállalkozóvá válás rendszerét jóval hatékonyabbá tevő innovatív módszerek, e-learning megoldások kerüljenek kidolgozásra. A partnerek közötti intenzív tudás- és tapasztalatcsere biztosítja a projekt céljainak elérését, a Pécs-Eszék-Verőce háromszög alkotta virtuális, határon átnyúló „üzleti tréning és vállalkozóvá válási módszer központ” elképzelés lehetőségével.  

 

A projektben a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara, mint vezető partner 2017. november 3-án írta alá a Támogatási Szerződést. Ezt megelőzően a Partnerségi Megállapodás 2017. júniusban került aláírásra a projektben résztvevő partnerek által. A projekt megvalósítási időszaka 2017. szeptember 1. napján kezdődött.

 

 

Projekt partnerek:

Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

Baranya Megyei Önkormányzat

TERA Technopolis Kft. (HR)

VIDRA Fejlesztési Ügynökség (HR)

 

Projekt megvalósítási időtartama: 16 hónap (projekt megvalósítás kezdete: 2017.09.01)

 

A projekt teljes költségvetése 235 159,32 EUR. A projekt 85%-os ERFA támogatással valósul meg.

 

Projekt Fórum 

II. Projekt Fórum

III. Projekt Fórum

Könyvbemutató esemény I.

Könyvbemutató esemény II.

 

Tovább az eseményekhez