Baranya.hu

Abaliget közösségi infrastruktúra fejlesztése

80 000 000 Ft TOP PLUSZ-Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz

TOP_PLUSZ-1.2.1-21-BA1-2022-00040


Széchenyi Plusz+ Logó

A kedvezményezett neve: Abaliget Község Önkormányzata

A projekt címe: Abaliget közösségi infrastruktúra fejlesztése

Projekt azonosító száma: TOP_PLUSZ-1.2.1-21-BA1-2022-00040

Szerződött támogatás összege: 80 000 000 Ft

Projekt tervezett kezdete: 2022.05.05.

Projekt várható befejezése: 2025.11.25.

A projekt tartalmának részletes bemutatása:

A projekt célja Abaliget község területén található, Abaliget Község Önkormányzata tulajdonában álló 7678 Abaliget, Kossuth Lajos utca 71. 446/1 hrsz. alatti Közösségi ház felújítása, akadálymentesítése.

A Faluházban található könyvtár áthelyezése szükséges a tető beázások, leázások miatt, hiszen folyamatosan sérült a könyvtárnak kialakított helység. Az új helyiségbe szükséges a könyvtárhoz illeszkedő infrastruktúra kialakítása és eszközök beszerzése (számítógép asztalok, bútorok, informatikai eszközök, megfelelő áramvételi és csatlakozási pontok kialakítása). Az épületbe való bejutás, a közösségi fogadótér kialakítása szükséges továbbá, a nagy terem megközelíthetősége a fogadótéren keresztül fog megvalósulni. A meglévő folyosó átalakítása mellett, a kiállításokhoz, rendezvényekhez kapcsolódó eszközök tárolására szolgáló helyiség (raktárhelyiség) is az új elrendezés része lesz. A meglévő mosdó felújítása szükséges, ezen kívül a vizesblokkban és az épület egész területén meleg víz jelenleg nem biztosított, ezért ennek fejlesztése is megvalósul a projektben.

Teakonyha kialakításával a rendezvényekre érkező résztvevők kiszolgálása is megvalósulhat. A teakonyha felszereltségéhez főzőpult, hűtő, mikrohullámú sütő kerül beszerzésre.

Az épületben fűtéskorszerűsítés is megvalósul. A tető állapota nagyon rossz, legtöbb helyen leázik, a tető tartószerkezete a leázások miatt sérült. A felújított tetőre napelem kerül elhelyezésre, az elektromos kazán kerül beépítésre, illetve az épületben található radiátorok komplett cseréje, korszerűsítése is megvalósul. Az épület elektromos hálózata elavult, annak részleges korszerűsítése fog megtörténni, valamint a világítási rendszer komplett korszerűsítésére is sor kerül.

A Faluház udvarában kialakításra kerül egy kültéri mosdó, amely a lakosság hétköznapi igényeit elégíti ki, mely a kültéri rendezvények alkalmával is használható lesz. A Faluház udvara jelenleg rendelkezik egy oldalt nyitott, felül fedett közösségi térrel, melyhez tartozik egy kültéri kemence, ahol azonban a mosogatás nem megoldott, így mosogató kialakítását is tervezzük. Emellett az udvaron jelenleg nem található világítás és szemeteskuka, ezért ezek kialakítására és beszerzésére is sor kerül a projektben.

Az épület észak-nyugati oldalán található nyílászárók elavultak, sérültek, hő technikailag nem felelnek meg a kor követelményeinek, ezért azok cseréje valósul meg. Az épület homlokzata jelenleg kőporos vakolattal van ellátva, amely esztétikailag nem illeszkedik a község arculatába, ezért a homlokzati rekonstrukció, esztétikussá tétele is indokolt.

 

A projekt Abaliget Község Önkormányzata és a Baranya Megyei Önkormányzati Hivatal (BMÖH) konzorciumi együttműködésében valósul meg.


Vissza


További projektjeink

Közösségi, sportolási infrastruktúra fejlesztése Gödrén

Projekt megvalósításának összege:

80 000 000 Ft TOP PLUSZ-Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz
TOP_PLUSZ-1.2.1-21-BA1-2022-00006

Kulturális épületek felújítása Geresdlakon

Projekt megvalósításának összege:

195 841 285 Ft TOP PLUSZ-Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz
TOP_PLUSZ-1.2.1-21-BA1-2022-00026

A Bólyi Kastélypark megújítása és új üzletház építése

Projekt megvalósításának összege:

250 000 000 Ft TOP PLUSZ-Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz
TOP_PLUSZ-1.2.1-21-BA1-2022-00004