Baranya.hu

A véméndi Cseke Szilveszter idén Baranya KicsiNagykövete

A Baranya Vármegyei Önkormányzat Dísztermében rendezték meg kedden a Magyarság KicsiNagykövete Program vármegyei díjkiosztóját. Baranyából idén is több száz általános iskolás mérettette meg magát, közülük került ki a vármegye „KicsiNagykövete” és három „KicsiAttaséja”, akik az országos döntőben képviselik majd Baranyát.
A véméndi Cseke Szilveszter idén Baranya KicsiNagykövete

A világon egyedülálló a Magyarság „KicsiNagykövete” Program, melyet idén is a 10-12 éves korosztálynak hirdettek meg az ország minden vármegyéjében. Baranya idén második alkalommal csatlakozott a versenyhez. A fiataloknak 3 fordulóban kellett bizonyítaniuk, hogy mennyire jól ismerik településüket és vármegyéjük nevezetességeit. A döntőben a zsűri a legjobbak közül választotta ki a vármegye KicsiNagykövetét, valamint négy KicsiAttaséját (kultúra, agrár, sport és zöld kategóriákban).

 

Idei évben a véméndi Cseke Szilveszter képviselheti Baranyát KicsiNagykövetként, a kultúra területén a palotabozsoki Szitas Máté, a sport területén a harkányi Horváth Katica, az agrár kategóriában a pécsi Lónay László lett a KicsiAttasé. Idén először adták át a KicsiZöldAttasé elismerést a szintén Harányból érkezett Venczel Arnold Gábrielnek. A díjazottaknak egy Margit-szigeti kincskereséssel egybekötött parlamenti látogatásra is lehetőségük lesz. A Baranya Vármegyei Önkormányzattól pedig egy laptopot kaptak a díjazottak.

Őri László, a Baranya Vármegyei Önkormányzat elnöke a díjátadón elmondta, büszke arra, hogy a Magyarország KicsiNagykövete Program Baranyában a legkisebb településen élőket is meg tudta szólítani. Az Elnök reményét fejezte ki a tekintetben, hogy a fiatalok büszkén őrzik majd közösségeik hagyományait és értékeit. A vármegyei vezető köszönetet mondott a felkészítő pedagógusoknak és a szülőknek, hogy támogatták a gyerekeket a felkészülésben. 




További hírek