Baranya.hu

Új kilátó épült a Zselic legmagasabb pontján

Új turisztikai attrakcióval bővült Baranya vármegye. Ünnepélyes keretek között átadták a Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kéktúra Baranya vármegyei szakaszán, a Zselic legmagasabb pontján épült új kilátót.
Új kilátó épült a Zselic legmagasabb pontján

A Baranya Vármegyei Önkormányzat és Ibafa Község Önkormányzata alkotta konzorcium 188,6 millió Ft vissza nem térítendő támogatást nyert a Zselic-dombság turisztikai célú fejlesztésére. A kilátó építése mellett a projekt keretében megújult a zselici térség másik attrakciója, az országban egyedülálló, a dohányzás történetének jelentős kultúrtörténeti értéket képviselő emlékeit bemutató ibafai kiállítás.

A kilátó átadóján részt vett Nagy János, a Miniszterelnöki Irodát vezető államtitkár is. A politikus beszédében kiemelte, értékeljük azt, hogy a világban körülöttünk ropognak a fegyverek mi pedig csodálatos természeti környezetben kilátót avathatunk.

Nagy Csaba, a térség országgyűlési képviselője felidézte, hogy 7 éves álom vált valóra, a kilátó megépítésével. A politkus kiemelte azt az összefogást, amely során a beruházás létrejöhetett és megköszönte a résztvevőknek a több éves előkészítő munkát.

Őri László az átadó kapcsán elmondta, büszkék vagyunk arra, hogy a Kincses Baranya épített értékei mellett természeti látnivalókban is bővelkedik. 2020 júliusában adtuk át a Zengőn megépült 7 szintes kilátót, mely mára az egyik leglátogatottabb turisztikai attrakció Baranyában. Most pedig a vármegye keleti részén, a Zselic legmagasabb pontján megépült Hollófészek kilátót is átadhattuk a természetbarátoknak. Abban bízom, hogy a látogatók szívükbe zárják a kilátót. Arra buzdítom a városokban élőket is, hogy látogassanak el a Zselicbe, a 27 méter magas Hollófészek kilátóból ugyanis páratlan kilátás nyílik a tájra, tette hozzá a vármegyei vezető.
További hírek