Baranya.hu

Nagy Dezső akácméze lett idén Baranya Megye Méze

Szombaton este Szentlőrincen adták át a Baranya Megye Méze mézverseny díjait. A Pécsi Méhész Egyesület idén 7. alkalommal rendezte meg a versenyt.
Nagy Dezső akácméze lett idén Baranya Megye Méze

 

Három kategóriában 70 mintával neveztek idén a baranyai méhészek a megmérettetésre. Idén is jobbnál jobb mézeket kóstolt a zsűri, mondta el May Gábor, az Országos Magyar Méhészeti Egyesület szaktanácsadója, és a Pécsi Méhész egyesület elnőke.

Az elmúlt évekhez hasonlóan 3 kategóriában hirdettek győzteseket.

Virágméz kategóriában Bohuny Tibor selyemfű mézét találta idén a legjobbnak a szakmai zsűri, ezüstérmet kapott Háy István himesházi méhész virágméze, a bronzérmet pedig Reith Jánosné sombereki méhész virágméze érdemelte ki.

A hársmézek közül Karsa Lázár méze kapta idén az arany érmet, Pál Zsolt ezüst, Ballér István pedig bronzérmet kapott a zsűritől.

Akác kategóriában Széles Balázs méze nyert, második helyezett lett Bohuny Tibor akácméze, a bronzérmet pedig Pál Zsolt nyerte.  

A Baranya Megye Méze címet idén Nagy Dezső érdemelte ki, a pécsi méhész mindhárom kategóriában kiváló mézeket termelt az idén. 2018 után 2022-ben is a cím büszke birtokosa lehet.  

Őri László a díjátadón elmondta, az esemény jó alkalmat teremt arra, hogy felhívjuk a helyi termelőkre a figyelmet. Arra szeretnénk ösztönözni a megyében élőket, hogy tudatosan vásároljanak, a piacokon és a boltok polcain keressék a helyben előállított minőségi termékeket, mondta a megyei elnök.




További hírek