Baranya.hu

Csaknem 29 milliárd forint érkezett Baranyába magyar tulajdonú kis és közepes vállalkozásokhoz

304 baranyai vállalkozás kapott pozitív támogatói döntést a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz program keretében, így csaknem 29 milliárd forint érkezett a megyében működő kis és közepes vállalkozásokhoz, jelentette be Őri László kedden a QUARTZ Kft. telephelyfejlesztése alkalmából szervezett pécsi sajtótájékoztatón.
Csaknem 29 milliárd forint érkezett Baranyába magyar tulajdonú kis és közepes vállalkozásokhoz

A több mint 30 éve Pécsett működő QUARTZ Kft. egyike a nyertes vállalkozásoknak, csaknem 125 millió forint támogatásból tudnak telephelyfejlesztést létrehozni. 

Büki Ernő, a Quartz Kft. ügyvezetője megköszönte a magyar kormány támogatását. A cég tulajdonosa elmondta, két fontos célt tudnak megvalósítani az elnyert összegből. A 2013 óta hulladékkezeléssel is foglalkozó vállalat irodaházának energetikai korszerűsítése valósul meg, mellyel jelentősen csökkennek a rezsiköltségek, valamint az építési hulladék újrahasznosítását szem előtt tartva gépek, eszközök kerülnek beszerzésre.

Őri László, a Baranya Megyei Önkormányzat elnöke a sajtótájékoztatón kiemelte, az, hogy kormányzati támogatásból több mint 300 baranyai kisvállalkozás csaknem 29 milliárd forintot tud gazdaságfejlesztésre, vállalkozás korszerűsítésre fordítani azt bizonyítja, hogy a kormány kiemelten támogatja a megyében működő magyar tulajdonú kkv szektort.

A megyei elnök hangsúlyozta, ezek a megvalósuló fejlesztések növelik Baranya megye versenyképességét és hozzájárulnak a gazdasági növekedéshez.
További hírek