Baranya.hu

Őri László: Több éves előkészítő munka után megújult a tettyei Pintér-Kert és új kilátó épült

Átadták csütörtökön a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság felújított székházát, Natura 2000 bemutató múzeumszobáját és az újonnan épült Pintér-kerti kilátót.
Őri László: Több éves előkészítő munka után megújult a tettyei Pintér-Kert és új kilátó épült

Az átadón Dr. Rácz András az Agrárminisztérium környezetügyért felelős államtitkára elmondta az idei év a fejlesztések korszaka volt a Nemzeti Parkok életében, csaknem 30 beruházás valósult meg országosan 8,7 milliárd forintból.   Az államtitkár kiemelte nem csak a 2021-es év, az elmúlt évtized is rekord volt a Nemzeti Park Igazgatóságoknál. A beruházásoknak köszönhetően 320 ezer hektáron javította a kormány a természeti környezet állapotát, melynek köszönhetően 30 százalékkal nőtt a természetvédelmi területek látogatottsága.

Dr. Őri László az átadón hangsúlyozta gyermekeink környezettudatos nevelése, a körülöttünk lévő ökoszisztéma megőrzése ma kiemelten fontos, ezeket az ismereteket pedig nem lehet pusztán iskola keretek között a tanórákon elsajátítani, ehhez kellenek a természetben megélt közös tapasztalatok és élmények. Őri László emlékeztetett rá, hogy az elmúlt időszakban számos hiánypótló beruházás valósult meg megyeszerte, példaként említve az új Kikerics panoráma sétány létrehozását Nagyharsányban, vagy a Zengő csúcsán megépült 22 méteres kilátót, melyek természetvédelmi szerepük mellett a megye turisztikai térképére is felkerültek.  




További hírek