Baranya.hu

Megújult az almamelléki kisvasút

Szeptember 27-én átadták a megújult almamelléki kisvasutat
Megújult az almamelléki kisvasút

Az átadón Nagy Csaba, a Baranya Megyei Közgyűlés elnöke elmondta, ez a fejlesztés a turizmust és a környék fejlesztését figyelembe véve Szigetvár vonatkozásában akkor egy olyan rendszer része, ami szép jövőt ígér azoknak, akik hosszú távon és az értékek mentén gondolkodnak.

Jól látszik, hogy Szigetvár mellé odaállt a magyar kormány, hiszen elindult a várfelújítás második szakasza, szerződést kötöttek a vigadó felújítása, a kormány döntött arról, hogy 2018-ban elkezdődik a Kaposvár- Szigetvár kerékpárút fejlesztése, 145 milliós régészeti feltárás folytatódhat a turbéki hegyen. Ebbe a sorba jól illeszkedik a kisvasút fejlesztése, így átfogó rendszer alakul ki a környéken. A tervek szerint Almamellék környéke bekapcsolódik az országos vérkeringésbe a horvát határátkelőhelyeken keresztül. Rövid és középtávon a turizmus lehet a kitörési pont.

Gulyás Andrea közigazgatási államtitkár asszony is elmondta: a megújulás azoknak a környezeti értékeknek köszönhető, amit a környék és a kisvasút a turistáknak tud nyújtani: az idősebbek, a vadászat szerelmesei éppúgy megtalálják a kedvükre valót, mint a fiatalok az erdei iskolában.




További hírek