Baranya.hu

Mohácson is bemutatkozott a Kincses Baranya fotókiállítás

Pécs után Mohácson is bemutatkozott a Kincses Baranya fotókiállítás. A tárlat a nemrégiben megjelent Kincses Baranya könyv fotóiból válogat, a vándorkiállításon a látogatók Baranya rejtett és feltárt kincseit láthatják. Amikor két éve a Baranya Megyei Önkormányzat és Juhász Balázs közös munkába, egy album összeállításába fogott, szabad kezet adtunk az alkotónak, s ezt a legkevésbé sem bántuk meg. Ez a különleges album nem csupán arra kiváló, hogy hírét vigye a megye egyedülálló értékeinek, hanem arra is, hogy a baranyaiak kulturális identitását erősítse - hangsúlyozta Nagy Csaba köszöntőjében.
Mohácson is bemutatkozott a Kincses Baranya fotókiállítás

Az albumban a mohácsi nevezetességek is helyet kaptak, köztük azok, amelyek a Baranya Megyei Értéktárba és a hungarikumok közé is bekerültek, többek között a Mohácsi Busójárás, a sokác bab, a fekete kerámia és a halászlé is.

Megyénket egykor úgy emlegették idehaza, hogy „Baranya – Magyarország aranya”. Ha mások is kézbeveszik ezt az albumot, melynek képeit Juhász Balázs ragyogóan, egyedi nézőpontból, „érzékeny” kamerával rögzítette, s felismerik kincseinket, értékeinket, akkor erről az egyre több vonatkozásban felzárkózó megyéről idővel megint úgy fognak beszélni, hogy „Magyarország aranya” – emelte ki a megnyitón Szekó József polgármester

Juhász Balázs fotóművész a megnyitón elmondta:

 Ha egy olyan vándor lennék, akinek a megyét bejárva, s azt végigfotózva döntenie kell, hogy hol telepedjen le, Pécs mellett Mohácsot választanám. A megyeszékhely mellett ez az a hely, ahol a nyugalmat és a nyüzsgést, a sokszínűséget-sokféleséget egyaránt megkapom, s itt szintén jelen van mindaz, ami egy fotós számára inspiráló lehet.

A kiállítást május végéig tekinthetik meg az érdeklődők Mohácson a Busóudvar emeleti kiállítótermében.




További hírek