Baranya.hu

Civil Szervezetek Pályázása


Tisztelt Pályázó Szervezet!

A TOP_PLUSZ-3.1.3 Felhívás keretében a Baranya Vármegyei Önkormányzatnak létre kell hozni a Vármegyei Felzárkózási Fórumot. A Fórum összetételét, működését alapvetően meghatározza a Felhívás, amelynek megfelelve 5 civil szervezet kiválasztását tervezi pályázat keretében az Önkormányzat.

A Felhívásnak megfelelően azon civil szervezetek pályázhatnak, melyek

  • a Magyar Nemzeti Társadalmi Felzárkózási Stratégia (MNTFS) és/vagy a hátrányos helyzetű célcsoportokkal foglalkoznak (különösen oktatás-képzés területén, illetve fogyatékos személyekkel, nők egyenjogúságával foglalkozó szervezetek),
  • legalább 2 éve működnek,
  • Baranya vármegyében székhellyel rendelkeznek.

A Felhívás meghatározásában a hátrányos helyzetű csoportok az egyenlő bánásmódról és az esélyegyenlőség előmozdításáról szóló 2003. évi CXXV. törvény 31. § (2) bekezdésében nevesített csoportok: kiemelten a nők, a mélyszegénységben élők, romák, a fogyatékkal élő személyek, valamint a gyermekek és idősek csoportja.

Előnyben részesülnek azon szervezetek, amelyek az MNTFS beavatkozási területeihez kapcsolódó programok bonyolításában részt vettek, és/vagy nemzetiségekkel, kiemelten romákkal kapcsolatos tevékenységet végeznek.

Pályázási határidő: 2024. április 23.

Kérjük pályázzanak az alábbiakban megadott kérdésekre válaszolva!

Dr. Őri László
elnök