Baranya.hu

Megyei elismerést kapott a siklósi diák

Kormány Péter kapta idén a Koltai Péter díjat Kiemelkedő szorgalmával, kiváló eredményeivel, számos tanulmányi versenyen aratott győzelmével érdemelte ki 2017-ben Kormány Péter, a Kanizsai Dorottya Általános Iskola tanulója a Koltai Péter díjat. Az elismerést a Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlése ítéli oda évről évre a legtehetségesebb tanulóknak.
Megyei elismerést kapott a siklósi diák

Kormány Péter a Kanizsai Dorottya Általános Iskola nyolcadikos tanulója. Már alsó tagozatban kitűnt kiváló logikai készségeivel, kreatív problémamegoldó képességével. Számos tanulmányi versenyen vett részt és szerepelt kiváló eredménnyel. Részt vett a 2015-ben induló Templeton Junior Fellow tehetségazonosítási programban, a Junior Templeton Fellow címet tavaly márciusban a Magyar Tudományos Akadémia dísztermében vehette át. A Templeton sikerét számtalan versenyeredmény követte, sorra aratta le a babérokat a területi és megyei, országos felmenő rendszerű versenyeken matematika, magyar nyelv, történelem, angol nyelv és fizika tantárgyakból. Emellett kiváló sportoló, és hangszeren is játszik: dobol. 

Nagy Csaba, a Baranya Megyei Közgyűlés elnöke a díj kapcsán elmondta:

Nagy öröm számomra, hogy ebben az évben siklósi diák kapta az elismerést, hiszen a hamarosan induló jelentős oktatási beruházás nyomán két iskola is megújul, így az itt tanuló diákok további esélyt kapnak arra hogy minél magasabb színvonalon tanulhassanak és minél több tehetséges diák érhessen el ilyen kiváló eredményeket, mint Kormány Péter. 




További hírek