Baranya.hu

Tovább bővül a Bólyi Ipari Park

Elkezdődött a Bólyi Ipari Park V. ütemű fejlesztése, az új iparcsarnok alapkövét Őri László, a Baranya Vármegyei Önkormányzat elnöke és Hárs József Bóly polgármestere helyezték el.
Tovább bővül a Bólyi Ipari Park

A Területi Operatív Program Plusz keretében elnyert 800 millió forintos projekt keretében egy 1663,22 m2 hasznos alapterületű csarnok épül a korábban közművesített területen, valamint a meglévő 58 hektáros ipari park 29 hektár közművesített területtel bővül.

Hárs József polgármester az alapkőletételen elmondta, folyamatos az érdeklődés a kiadó iparcsarnokok után. Ma már több mint 30 vállalkozás működik a Bólyi Ipari Parkban és meghaladja az ezer főt a foglalkoztatottak száma. 

Őri László, a Baranya Vármegyei Önkormányzat elnöke kiemelte, hogy Bóly a vármegye egyik minta települése, mely az elmúlt évek gazdasági nehézségei ellenére is fejlődni tudott. Oktatási és szociális intézmények újultak meg a városban, kerékpárút épült és zöld területeket alakítottak ki, idézte fel a vármegyei elnök. Összességében több milliárd forintból valósultak meg fejlesztések a Kelet Baranyai kisvárosban, mondta Őri László.    

Az új iparcsarnok a tervek szerint 2025 nyarára készül el.
További hírek