Baranya.hu

Ünnepelt Baranya

Szigetváron ünnepelt a megye. 1694. október 10-én adományozta I. Lipót magyar király Baranya Vármegye számára azt a diplomát, mely címeres pecsét használatára jogosította. A szokásoknak megfelelően ezen a napon adják át a megyei kitüntetéseket az arra érdemeseknek.
Ünnepelt Baranya

Nagy Csaba évértékelő beszédében a megyei és a szigetvári fejlesztésekről is beszámolt.

 

Díjazottak

Pro Comitatu díjat vehetett át rendkívüli elhivatottságáért, szakmai munkájának kiemelkedő színvonalú, odaadó, alázatos teljesítéséért Dr. Buda Péter, az Országos Mentőszolgálat Dél-dunántúli Regionális Mentőszervezete regionális orvosigazgatója.

 

A Baranya Fejlődéséért Díjat Baranya megye gazdaságának, idegenforgalmának fejlesztése érdekében kifejtett tevékenysége elismeréséül a 2017. évben Kalamár József vállalkozó, cégvezető vehette át.

 

A Kulturális, Művészeti és Sajtódíjat két évtizedes, magas művészi színvonalú munkája, Pécs város és Baranya megye kulturális életében betöltött szerepvállalása elismeréséül a 2017. évben a Janus Egyetemi Színház érdemelte ki.

 

Az Egészséges Baranyáért Díjat Baranya megyében és a megyeszékhelyen végzett kimagasló sportszervezői tevékenysége elismerésérül Faludi László diáksport vezető, a Pécsi Sport Nonprofit Kft. munkatársa kapta.  




További hírek