Baranya.hu

Baranya is csatlakozott a magyar békepárti állásponthoz

11 igen szavazattal csatlakozott a Baranya Vármegyei Közgyűlés az Országgyűlés azon békepárti határozatához, amely kiemeli a békepártiságot, tiszteletben tartja Ukrajna területi autonómiáját, elítéli az orosz agressziót, kitér a szankciók káros hatásaira és arra kéri az Európai Uniót, hogy ne hozzon több ilyen jellegű intézkedést.
Baranya is csatlakozott a magyar békepárti állásponthoz

Őri László, a közgyűlés elnöke elmondta, a baranyai emberek békét akarnak. Az ország és köztük Baranya vármegye települései is csak akkor fognak tudni tovább fejlődni, ha végre béke lesz. Fontos tehát, hogy mindannyian kiálljunk az azonnal tűzszünet és mielőbbi béketárgyalások mellett, ezzel biztosítva, hogy falvainkban, városainkban élő emberek biztonságban élhessenek.

A vármegyei elnök hangsúlyozta, hogy ebben a helyzetben nagy ereje van annak, hogy a békepárti határozat mögött egység alakuljon ki, így arra tett javaslatot, hogy az Országgyűlés által elfogadott határozathoz csatlakozzon Baranya. 

A kormánypárti képviselők egyhangúlag támogatták az előterjesztést, az ellenzék nemmel szavazott, illetve tartózkodott.

Őri László erre reagálva elmondta, a baloldal ismét bebizonyította, hogy a fontos kérdésekben a magyar emberek rájuk nem számíthatnak.




További hírek