Baranya.hu

Több tucat kisgyermek ünnepét teszik szebbé a megyei cipősdobozok

Véget ért a Baranya Megyei Önkormányzat cipősdoboz akciója. A kezdeményezést a Baranya Segít Program keretében hívta életre Őri László megyei elnök. A jótékonysági akcióhoz családok, munkahelyek és a hivatal kollégái is csatlakoztak.
Több tucat kisgyermek ünnepét teszik szebbé a megyei cipősdobozok

Tartós élelmiszerekkel, játékokkal, ruhákkal teli csomagokat adott át Őri László pénteken a Székesegyház Nagycsaládos Egyesület és a Pécsimami Egyesület részére. Az ajándékcsomagokat a napokban rászoruló pécsi és baranyai gyermekeknek juttatják el a szervezetek.

Gellén Nóra, a Pécsimami egyesület elnöke elmondta, jó helyre kerülnek az adományok. Többek között egy súlyos betegségből felgyógyult, gyermekét egyedül nevelő édesanyának is visznek ajándékot, de a Baranya Megyei Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat Befogadó Otthonába is jutnak még meglepetések.

A jótékonysági akciót a Baranya Segít program keretében hirdette meg a megyei önkormányzat. Őri László felidézte, tavaly azért indította útjára a Baranya Segít programot, hogy a járvány alatt túlfeszített egészségügyi dolgozók, háziorvosok, mentősök mindennapjait segítse. A program mostanra kinőtte magát, így azt gondoltam, hogy karácsony előtt a pécsi, baranyai rászoruló gyermekek ünnepét is megpróbáljuk szebbé varázsolni, mondta a megyei elnök.

Őri László hozzátette, a számos megyei jótékonysági akció azt mutatja, hogy jól működik a társadalmi szolidaritás Baranyában.

A tavalyi évhez hasonlóan az ünnepek alatt a Baranya Megyei Önkormányzat idén is meleg ebéddel készül a mentősöknek és a háziorvosi ügyeletben dolgozóknak, valamint a Covid osztályon dolgozó ápolóknak, orvosoknak is süteményt és üdítőket juttat el a Őri László, a Baranya Megyei Önkormányzat elnöke.   




További hírek