Baranya.hu

SZEMELYI MINI BÖLCSŐDE FEJLESZTÉSE

A Szemelyi Önkormányzat 169,17 millió Ft vissza nem térítendő támogatást nyert mini bölcsőde fejlesztésre. A projekt a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében meghirdetett TOP-1.4.1-19 kódszámú „A foglalkoztatás és az életminőség javítása családbarát, munkába állást segítő intézmények, közszolgáltatások fejlesztésével” c. pályázati kiírás keretében kerül támogatásra.

A projekt célja a község gyermekjóléti alapellátásához (bölcsőde) való hozzáférés fejlesztése. A létrejövő új mini bölcsődei intézmény kiszolgálná a helyben felmerülő igényeket, és a létrejötte segítené a kisgyermeket nevelő szülő munkaerőpiacra való visszatérését is.

A projekt keretében megépítésre kerül a Szemelyi mini bölcsőde épülete, mely egy csoport, összesen 7 gyermek ellátását fogja biztosítani. A kivitelezés során teljes körű akadálymentesítés valósul meg, valamint beszerzésre kerülnek a működéshez szükséges eszközök, bútorok, berendezések. A beruházás során tervezett megújuló energia felhasználása, valamint az épület olyan jellegű kialakítása, mely a jövőben fenntartható és költséghatékony módon tud üzemelni a legkisebb anyagi terhet róva a települési önkormányzat mindenkori költségvetésére.

 

A sikeres közbeszerzési eljárás lezárását követően, a vállalkozási szerződés aláírásával és a munkaterület átadásával megkezdődött a mini bölcsőde kivitelezési munkálata, mely várhatóan őszre elkészül. A kivitelezés során egy 900 m2-es ingatlanon kerül megépítésre a 150 m2-es egyszintes építmény a település központi részén, így biztosítva a könnyű elérhetőséget. A bölcsőde megépítésével a településen is elérhetővé válik a 3 év alatti gyermekek napközbeni ellátását biztosító szolgáltatás.

 

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.

 

További információ kérhető:

sajto@baranya.hu

 

 

 

 




További hírek