Baranya.hu

Megindulnak a körforgalom építési munkálatai Szigetváron a 67-es főút és a József Attila utca csomópontjában

173,91 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert Szigetvár Város Önkormányzata és konzorciumi partnerei a Magyar Közút Nonprofit Zrt., valamint a Baranya Megyei Önkormányzati Hivatal a „Körforgalom építése Szigetváron a 67-es főút és József Attila utca csomópontjában” című projekt megvalósítására A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretén belül a TOP-3.1.1-16-BA1-2017-00003 azonosítószámú beruházáshoz.
Megindulnak a körforgalom építési munkálatai Szigetváron  a 67-es főút és a József Attila utca csomópontjában

A fejlesztés területe Szigetvár belterületének keleti részén található. A projekt körforgalom építését valósítja meg a 67. sz. főút és a József Attila utca csomópontjában.  Korábban a József Attila utca a 6. sz. főút, míg a csomópont déli ága a Dencsházai bekötő út volt. Mintegy 20 évvel ezelőtt elkészült a 6. sz. főút a városközpontot elkerülő szakaszának délkeleti része, ekkor a 67. sz. főút meghosszabbodott az új nyomvonalig, a József A. utcából pedig önkormányzati kezelésű főút lett. Az átminősítések során sem a csomópont geometriája, sem a forgalomszabályozása nem változott meg. Jelenleg is a József A. utca a főirány. A József A. utcában kanyarodó sávok nincsenek. A 67. sz. főút északi ágán szigettel elválasztott járműosztályozó található. A csomópontban a József A. utcával párhuzamosan közös gyalog és kerékpárút halad, míg a déli oldalon járda található.

A csomópont környékén a közlekedésből származó környezetterhelési, zaj és rezgés értékek jóval kedvezőbbek lesznek a körforgalom megépítése után, mivel a várakozási idők jelentősen csökkennek majd. A csomóponton történő áthaladás biztonságosabbá válik.

A szemléletformálási rendezvény keretein belül interaktív kerékpáros KRESZ nap, valamint vetélkedő verseny kerül megtartásra középiskolai tanulók részvételével. A kerékpáros nap keretében játékos, vetélkedős foglalkozás megtartása közben a diákok részére kerékpáros kisokos került kiosztásra, mely a kerékpárosokra vonatkozó legfontosabb szabályokat ismertette meg a diákokkal.

A munkák várhatóan 2021 év őszén zárulnak.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg, a TOP-3.1.1-16 Fenntartható települési közlekedésfejlesztés tárgyú felhívás finanszírozásában.




További hírek