Baranya.hu

Baranya Segít Program: Közel hatezer védőmaszkot kapnak a háziorvosok

Baranya megye legkisebb településein szolgáló háziorvosoktól kezdve a megyeszékhely Pécs összes háziorvosáig bezárólag fogjuk eljuttatni azt a fejenként 20 db FFP2 típusú védőmaszkot, amelyet a Baranya Segít Program keretében biztosítunk az alapellátásban dolgozók számára jelentette be Őri László. A Baranya Megyei Önkormányzat elnöke elmondta, hogy ez közel hatezer védőmaszkot jelent összesen. A Baranya Segít Programot tavasszal a koronavírus járvány első hulláma alatt indítottuk útjára, de most a második hullám idején is fontosnak tartjuk azok számára a támogatást, akik a mindennapokban is az emberek egészségéért tesznek.
Baranya Segít Program: Közel hatezer védőmaszkot kapnak a háziorvosok

Új elemmel bővült a Baranya Segít Program jelentette be Őri László csütörtökön a Baranyai megyeszékhelyen a Kertvárosi Rendelőintézet előtt tartott sajtótájékoztatóján. Először Baranya Megye legkisebb településein dolgozó háziorvosokra gondoltunk, de az elmúlt hetekben számos megkeresést kaptunk a pécsi háziorvosoktól is, hogy a Kormányzat által rendszeresen biztosított védőfelszereléseken túl a fenntartó Pécsi Önkormányzat mindösszesen egy darab a háziorvosoknak jutatott védőmaszkkal tudott hozzájárulni a védekezés sikeréhez. Ezért úgy döntöttünk, hogy a Baranya Segít Program keretében ezt az akciót kiterjesztjük a megyeszékhelyen dolgozó háziorvosokra is jelentette be Őri László. A megyei Önkormányzat elnöke hozzá tette, hogy a háziorvosok számára a következő hetekben fogják eljuttatni a maszkokat.

Dr. Faludi Ágnes pécsi háziorvos köszönetet mondott a segítségért majd hozzátette, hogy az pont jó időben érkezett, hiszen októbertől ugrásszerűen megnőtt a koronavírusos betegek száma Pécsett is, mellyel együtt a fertőzés esélye is megnőtt. Ezért nem mindegy, hogy milyen védőfelszerelésben látjuk el a munkánkat, tette hozzá a pécsi háziorvos.




További hírek