Baranya.hu

Lombkorona sétány és tanösvény Sás-völgyben

Újabb turisztikai attrakcióval bővült Baranya: átadták a Lombkorona sétányt és tanösvényt a Hetvehelyhez közeli Sás-völgyben.
Lombkorona sétány és tanösvény Sás-völgyben

 A Dél-Dunántúl első, fák koronája között haladó sétánya a kihelyezett tájékoztató táblákkal segíti az erdő alsó szintjeiről nem látható lombkorona szint jellegzetes élővilágának megismerését.

A Mecsekerdő folyamatosan példaértékű lépéseket tesz a természet megismerése és a természetközeliség erősítése érdekében, hiszen az elmúlt két évben kilátót és tanösvényt avattak Kövestetőn, az Ormánságban újítottak fel egy erdészeti utat, amely a „Három folyó kerékpáros túraútvonal” hálózatához csatlakozik, emellett több megyei fejlesztésben partnerként vesz részt, többek között a Zengőre tervezett kilátó építésében is.

Keszi László, a Mecsekerdő Zrt. vezérigazgatója az átadón hangsúlyozta, hogy az erdészeti erdei iskolák révén a pihenés és kikapcsolódás oktatással és a környezettudatos szemléletformálással kapcsolódik össze. Ugron Ákos Gábor helyettes államtitkár az erdészetek értékmegőrző, gazdálkodó szerepét, és a Mecsekerdő klímaváltozás kapcsán képviselt felelős hozzáállását emelte ki.




További hírek