Baranya.hu

Őri László: köszönettel tartozunk az egészségügyi dolgozók áldozatos munkájáért

Semmelweis-nap alkalmából köszöntötte szerdán Őri László, a Baranya Megyei Közgyűlés elnöke és Csizmadia Péter, a pécsi közgyűlés Fidesz-frakciójának vezetője a PTE KK Idegsebészeti Klinika intenzív terápiás dolgozóit.
Őri László: köszönettel tartozunk az egészségügyi dolgozók áldozatos munkájáért

Őri László, a megyei közgyűlés elnöke köszöntőjében felidézte, korábban a „Baranya segít program” keretében támogatták az egészségügyi dolgozókat. A Baranya Megyei Önkormányzat a koronavírus-járvány alatt indította el ezt az egyedülálló programot, mivel szerették volna azok munkáját elismerni, akik a járvány ellen a frontvonalban küzdöttek, harcoltak emberi életek megmentéséért.

Őri László hangsúlyozta, azért esett a választás az Idegsebészeti Klinika Intenzív osztályára, mert bár az elmúlt hetekben természetes módon a koronavírus-járvány elleni védekezés került az érdeklődés középpontjába, de az is fontos volt, hogy az egyéb akut eseteket is folyamatosan ellássa a klinikai központ. A pécsi egyetem két osztályt jelölt ki az intenzív ellátást igénylő, nem COVID-os betegek számára, a szívgyógyászati és az idegsebészeti klinika intenzív ellátást nyújtó egységeit.

Ezért magam is szeretnék nemcsak Pécs, hanem a megye betegeinek nevében Semmelweis-nap alkalmából köszönetet mondani az év 365 napján végzett odaadó és áldozatos munkájukért, sőt úgy gondolom, ez nemcsak egy munka, jóval több annál – szögezte le Őri László, kiemelve, külön is köszöni, hogy az Idegsebészeti és a Szívgyógyászati Klinika intenzív terápiás osztályának dolgozói a járvány idején végeztek elismerésre méltó, megfeszített munkát.

Őri László és Csizmadia Péter egy modern kávéfőzőgéppel, valamint az ehhez tartozó kapszulákkal ajándékozták meg a dolgozókat.

A Klinika munkatársainak nevében Románné Csörnyei Orsolya ápolásszakmai igazgató-helyettes,  Ezer Erzsébet klinikai főorvos és Tóth János osztályvezető vették át az ajándékokat.




További hírek