Baranya.hu

Megyenap 2019 - Posztumusz Díszpolgári címet kapott Pichler Imre

1694-ben adományozta I. Lipót Baranya Vármegye címerpecsétjét. 23 éve, 1996 óta – a megyei közgyűlés döntése értelmében – minden esztendőben megünneplik a megyenapot. Idén a megyeszékhelyen, a Megyeháza dísztermében ünnepelt a megye.
Megyenap 2019 - Posztumusz Díszpolgári címet kapott Pichler Imre

Az ünnep alkalmából Madaras Zoltán értékelte elődjével, Nagy Csabával közös munkáját és az elmúlt másfél évet. „A mostani kormányzati kommunikáció is minket igazol abban a tekintetben, hogy foglalkozni kell a nemzetközi kapcsolatokkal, a helyi vállalkozókkal és cégekkel, ezért is volt elnökségem egyik vezérfonala a befektetés-ösztönzés és a vállalkozásfejlesztés” – erről beszélt a Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlésének leköszönő elnöke, Madaras Zoltán a 2019-es Megyenapon.

A megyei fejlesztések kapcsán arról beszélt, hogy a 38 milliárd forint értékű fejlesztési forrást a szolgáltató megye segítségével sikerült jó helyre juttatni. Az elnök elmondta:

 

  • A megye nemcsak szolgáltat, hanem felelőssége van abban is, hogy a kapcsolatait rendelkezésre bocsássa azon megyei polgárok és vállalkozások számára, akik kérik és akik a megyében szeretnének előrehaladni.

 

Az ünnepségen megemlékeztek a nemrégiben tragikus hirtelenséggel elhunyt megyei képviselőről, Mohács polgármesteréről, Szekó Józsefról. Átadták a megyei kitüntetéseket, melyet azok a személyek kapták akik munkájukkal, elhivatottságukkal, szolgálatkészségükkel, a megyei közösség építői.

 

Baranya Megye Posztumusz Díszpolgára 2019-ben az 5 éve elhunyt Pichler Imre országgyűlési képviselő lett, aki Szigetvárért és Baranyáért végzett munkája, valamint Szigetvár Leghősiesebb Várossá nyilvánításának kezdeményezése elismeréséül nyerte el a címet. Pichler Imre neve egybeforrt a polgári-konzervatív értékek szigetvári megalapozásával, iskolaigazgatóként a szigetvári fiatalok százait indította útnak a továbbtanulás, az élet felé.

 

Pro Comitatu díjat vehetett át a szigetvári Bocskor Tibor, az Irontech Zrt. vezérigazgatója Baranya megye gazdaságának fejlesztése érdekében végzett szakmai munkája elismeréséül.

 

A Baranya Fejlődéséért díjat a komlói Bischof Balázs vállalkozó, az Art Innova Kft. tulajdonosa kapta Baranya megye gazdaságának fejlesztése érdekében végzett tevékenysége elismeréséül.

 

A Kulturális, Művészeti Díjat a mohácsi Peti Kovács István tamburaművész kapta a tamburazene ápolásáért, hazai és nemzetközi elismertségéért, megőrzéséért végzett évtizedes tevékenysége elismeréséül.

 

Az Egészséges Baranyáért Díjat dr. Tánczos Frigyes Attila orvos, a Komlói Kórház vezetője vehette át az egészségügy területén végzett több évtizedes, fáradhatatlan munkája elismeréséül.

 

A Koltai Péter Díjat a Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlése Képíró Árpád Zsolt, a Janus Gimnázium tanulója vehette át, megyei és országos matematika és fizika versenyeken elért kiváló eredményei elismeréséül.

 

 

A Közrend-Közbiztonság díjat 2019-ben Balogh László, a Baranya Megyei Rendőrfőkapitányság rendészeti rendőrfőkapitány-helyettese kapta több évtizedes, a közrend-közbiztonság területén végzett kiemelkedő szakmai munkája elismeréséül.

 

 

A Nemzetiségekért díjat Madjaric Julianna Iboljka, a komlói horvát nemzetiségi önkormányzat tagja érdemelte ki a horvát kultúra és hagyomány ápolása, a horvát-magyar kapcsolatok fenntartása és fejlesztése érdekében végzett évtizedes áldozatos tevékenysége elismeréséül.

 

A Baranya Megyei Önkormányzat elnöke elnöki Kitüntető Díjban részesült Módos János birkózó, birkózóedző, korábbi Magyar válogatott edző a szigetvári sportéletben végzett példaértékű tevékenysége, az utánpótlás felkészítésében végzett áldozatos és sikeres munkája elismeréséül.

 

A hagyományokhoz híven a Megyenap keretében került sor a Baranya Megyei Mérnöki Kamara „Aranygyűrűs Mérnőke” díj átadására, melyet idén Tiderenczl József faipari mérnök, környezetvédelmi szakmérnök kapott.

 

A megyenapi műsorban fellépett többek között a szigetvári Kapronczai Művészeti Iskola táncosai és a Szigetvári Weiner Leó Alapfokú Művészeti Iskola tanáraiból és diákjaiból alakult Violinok csoport.




További hírek