Baranya.hu

Üzleti kerekasztal - Baranyai és Zheijang-i üzletemberek találkoztak Pécsett

Magyar és kínai üzletemberek találkoztak a Baranya Megyei Önkormányzat által szervezett fórumon Pécsett. Az üzleti kerekasztal fórumon megerősítették a Baranya Megyei Önkormányzat és a kínai Zheijang tartomány között másfél évtizede fennálló partnerkapcsolatot. A kínai delegációval több mint harminc vállalatvezető érkezett.
Üzleti kerekasztal - Baranyai és Zheijang-i üzletemberek találkoztak Pécsett

Madaras Zoltán, a Baranya Megyei Közgyűlés elnöke bevezetőjében elmondta, hogy a kínai vállalatok számára Magyarország továbbra is jó befektetési célpont, a magyarországi befektetések értéke több mint négymilliárd dollár. A megyei elnök reményét fejezte ki, hogy ez az összeg a baranyai üzleti kapcsolatok kialakításával tovább növekedhet.


Az űrlap teteje

Che Jun, a Zheijang-i tartományi tanács főtitkára köszöntőjében kiemelte, fontosnak tartja, hogy intenzív gazdasági-kereskedelmi kapcsolatok alakuljanak ki Baranya és Zheijang tartomány között, hiszen megítélése szerint a megye komoly mezőgazdasági adottságokkal és részlegesen nagyon jó ipari gyártókapacitásokkal rendelkezik. Emellett  a digitális technológiák, a megújuló energia felhasználása, az e-kereskedelem, a kultúra és a turisztika területén is támogatják az együttműködést.
    
A találkozón 33 kínai vállalatvezető és több mint negyven baranyai vállalkozó vett részt.  Ezt követően Zheijang tartomány kulturális hagyományait is bemutatta. A Zsolnay Negyedben megnyílt a Kínai Művészeti akadémia festészeti és kalligráfiai kiállítása, a Zhejiang Zenei Kozervatórium hagyományos kínai hangszereket megszólaltató koncertet adott.

 




További hírek