Baranya.hu

Öt oldalú együttműködési megállapodás a térség fejlődéséért

Öt oldalú együttműködési megállapodást írt alá a Siklósi Vár lovagtermében Süli János, a Paksi Atomerőmű két új blokkjának tervezéséért, megépítéséért és üzembe helyezéséért felelős tárca nélküli miniszter Baranya, Tolna, Somogy és Bács-Kiskun megye közgyűlési elnökeivel.
Öt oldalú együttműködési megállapodás a térség fejlődéséért

A megállapodás annak érdekében jött létre, hogy a következő években átgondoltan fejlődhessen a térség a Paks II. beruházás kapcsán.

Madaras Zoltán, a Baranya Megyei Közgyűlés elnöke elmondta, hogy a szándéknyilatkozat kiterjed a gazdaság, az oktatás, az egészségügy, valamint a kultúra, sport és turisztika területére is. Fontos elemként jelenik meg benne az a célkitűzés, hogy a Bács-Kiskun, Tolna, Somogy és Baranya megyei vállalkozások szerephez jussanak a beruházás során, eszerint a beruházást negyven százalékban magyar vállalkozóknak kell megvalósítani, így kerülnek képbe a környező megyék, és a megyékben működő cégek.

Süli János miniszter hangsúlyozta, hogy számos munkalehetőség is nyílhat majd a régióban élők számára, hiszen a beruházás kapcsán a munkásokat 30 kilométeres térségben szeretnék elhelyezni, és ezzel úgynevezett „zöld lábnyomot” hagynának. Ezt úgy valósítanák meg, hogy dolgozókat elektromos buszokkal szállítják majd Paksra.

 




További hírek