Baranya.hu

Évértékelő Paktum konferencia

42 településen 700 munkavállalót sikerült bevonni a Baranya Paktum projektbe, akik 400 különböző foglalkoztatónál helyezkedtek el. Többek közt ez is elhangzott a Paktum évértékelő konferenciáján.
Évértékelő Paktum konferencia

A projekt fő célja a foglalkoztatás elősegítése, valamint a hátrányos helyzetben lévő személyek visszavezetése az elsődleges munkaerőpiacra. A további előrehaladás érdekében a felek nagy súlyt fektetnek a helyi termékek piacának fejlesztésére, és a kistelepülések közlekedési, munkába járási problémáinak javítására.

A projekt a munkanélkülieknek nyújt támogatást ahhoz, hogy adott ideig dolgozni tudjanak egy vállalkozónál, aki ezt követően tovább foglalkoztatja őket.  

  • A program elindítása lehetőséget ad arra, hogy a befektetés ösztönzést erősítsük  Baranyában.  Azzal, hogy a legalább nyolc általánost végzett munkanélkülieket is bevonjuk a munkába nagyon sokat tudunk tenni annak érdekében, hogy a Baranya megyébe vállalkozókat, befektetőket csábítsunk, és új lehetőségeket nyissunk a lakosság számára is – hangsúlyozta Madaras Zoltán megyei elnök.

A 2016-2021 között zajló, 2,7 milliárd forint összköltségű projektbe 430 főt kellett volna programba vonni, ehhez képest 744 fő elhelyezkedését sikerült megoldani. 2021 első felére kell elérniük 2032 fő bevonása a cél. Dr. Kovács Katalin, a projekt szakmai vezetője arról tájékoztatott, hogy az egyes járások közül a siklósiból vonták be eddig a legtöbb álláskeresőt, a második a komló, harmadik pedig - az egyik leghátrányosabb helyzetű térség - a sellyei járás volt.

 




További hírek