Baranya.hu

Megújult a háziorvosi rendelő Szászváron

Teljesen megújult a szászvári háziorvosi és fogorvosi rendelő. A felújításra 101 millió forint támogatást nyert a Terület és Településfejlesztési Operatív Programban. A tető, a falak új szigetelést kaptak, a nyílászárókat, a burkolatokat lecserélték, a ház villamosenergia-ellátását a födémre telepített napelemek biztosítják. Az akadálymentes rendelők és a várótermek teljesen új berendezést is kaptak.
Megújult a háziorvosi rendelő Szászváron

Időszerű volt a fejlesztés, hiszen az elmúlt több mint harminc évben semmilyen komolyabb felújítás nem történt a nyolcvanas évek elején megépült ingatlanon. Nyílászárói korhadtak voltak, a teteje beázott, a villamoshálózata is rendkívül elavult, a bútorok és egyéb berendezések is elöregedtek. Mostantól a mai kor igényeinek mindenben megfelelő létesítmény fogadja a betegeket.

 

– A négy falon kívül gyakorlatilag minden megújult a tavasszal indult és mostanra befejeződött munkálatok eredményeként – mondta a hivatalos átadó ünnepségen Dunai Péter, Szászvár polgármestere. A tető, a falak új szigetelést kaptak, a nyílászárókat, a burkolatokat lecserélték, a ház villamosenergia-ellátását a födémre telepített napelemek biztosítják. A fejlesztések következtében a fűtési költségek radikális csökkenését is várják.

 

Az akadálymentes rendelők és a várótermek teljesen új berendezést is kaptak – többek közt korszerű padok szolgálják majd a betegek kényelmét. A pályázati támogatásból több új orvosi eszköz beszerzésére is nyílt lehetőség, ezáltal is biztosítva a még színvonalasabb ellátást. Egy új fogászati kezelő egységet is vásároltak például, ami több millió forintos tétel.

 

Madaras Zoltán, a Baranya Megyei Közgyűlés elnöke hangsúlyozta:

 
- Legfőbb értékünk az egészség. Ezért tudatosan építünk a TOP életminőséget javító pályázataira. Fontos,  hogy a helybéliek ide tervezzék a jövőjüket. Azon dolgozunk, hogy kisebb cégeket is idevonzzunk a baranyai kistelepülésekre, ezzel is erősítve a baranyai vidéki élet stabilitását.

 

A rendelő fejlesztése mellett a szolgálati lakás hőszigetelése és nyílászáróinak cseréje is megvalósulhatott a pályázat részeként.

 

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg.

 
További hírek