Baranya.hu

Rems-Murr Baranya vállalkozói találkozó

Határon átnyúló vállalkozói találkozó szervezésével járul hozzá a 2018-as Lobbipartihoz a Baranya Megyei Önkormányzat.
Rems-Murr  Baranya vállalkozói találkozó

A megyével testvérkapcsolatban álló Rems Murr járásból szakmai delegáció  Baranyába. A külföldi vállalkozásokat és kereskedelmi kamarákat felkérték arra, hogy a meghatározó vállalkozások képviselőit hozzák Baranyába.

Megyei elnökként úgy gondolom, hogy úgy tudok a legtöbbet segíteni a baranyai cégeknek, hogy lehetőséget biztosítok a kapcsolatfelvételre, mert ha új üzletet tudnak kötni, az további munkahelyeket fog teremteni, ami jó a családoknak; az üzletekből komoly projektek lesznek, amelyek akár a vállalkozások bővítését fogja eredményezni. Stabil, fejlődő, élhető Baranyát akarunk teremteni – hangsúlyozta Madaras Zoltán megyei elnök.

Szentlőrincen a Lobbiparti keretében a német fél a termelői szektor, a szolgáltató ipar és kereskedelem, a gépipar, vagy a munkahelyi szakképzések területén keresi az együttműködés lehetőségeit.

Olyan szakemberekkel érkeztünk Baranyába, akik az építőipar, a hulladékgazdálkodás, az egészségügy, az oktatás, vagy a pénzügyi és üzleti élet területein rendelkeznek kapcsolatokkal, tapasztalatokkal. A szakmai delegációt  Rems-Murr-i Kereskedelmi Kamara ügyvezető igazgatója vezeti – mondta dr. Richard Siegel, Rems Murr tartomány vezetője.  

A szakmai delegációnak három napos látogatása során bemutatják az iparterületeket, városokat és azokat a vállalkozásokat, amelyek szeretnének kapcsolatba kerülni velük. Ezen kívül a két régió adottságainak megfelelően mind a mezőgazdasági, mind a borászati területek is a figyelem középpontjában állnak majd a gasztronómia által kínált lehetőségekkel együtt.

 




További hírek