Baranya.hu

Ingyenes képzések indulnak a foglalkoztatottság növelésére - a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság felhívása

Elindult az „Aktívan a tudásért” EFOP 3.7.1-17-2017-00001 számú kiemelt projekt A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Aktívan a tudásért EFOP 3.7.1-17. számú, kiemelt projektjének célja a munkaerő-piaci szempontból hátrányos helyzetű, 18-55 év közötti, alacsony iskolai végzettségű vagy iskolai végzettséggel nem rendelkező személyek társadalmi helyzetének, foglalkoztathatóságának javítása képzések és munkakipróbálások révén az ország kevésbé fejlett régióiban.
Ingyenes képzések indulnak a foglalkoztatottság növelésére  - a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság felhívása

Elindult az „Aktívan a tudásért” EFOP 3.7.1-17-2017-00001 számú kiemelt projekt

A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Aktívan a tudásért EFOP 3.7.1-17. számú, kiemelt projektjének célja a munkaerő-piaci szempontból hátrányos helyzetű, 18-55 év közötti, alacsony iskolai végzettségű vagy iskolai végzettséggel nem rendelkező személyek társadalmi helyzetének, foglalkoztathatóságának javítása képzések és munkakipróbálások révén az ország kevésbé fejlett régióiban.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg 2017. április 1 - 2021. március 31. között. A projektben tervezett tevékenységek célja többek között a célcsoport hozzásegítése az általános iskolai végzettség megszerzéséhez, illetve a munkába álláshoz vagy szakmatanuláshoz szükséges alapkompetenciák fejlesztése.

A programba bevonni kívánt 25 000 fő kompetenciamérő kérdőívek alapján kap segítséget a számára leginkább megfelelő képzések megtalálásához (alapkompetencia-fejlesztő képzés, általános iskolai felzárkóztató képzés, szakmai alapozó képzés).

A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság 12 000 fő képzését tervezi a projekt megvalósítása alatt.  Baranya megyében a projektbe bevont személyek tervezett létszáma 1800 fő. A képzéseken részt vevő személyek a tanulás támogatása érdekében és annak idejére megélhetési támogatásban részesülnek. A fejlesztés eredményeként legalább 10 000 fő fogja sikeresen, tanúsítvánnyal igazoltan befejezni a képzéseket.

Várjuk minden érdeklődő jelentkezését INGYENES

képzéseinkre!

 

 

További információ:

Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság
Baranya Megyei Kirendeltség

 

Telefonszám: 06 (72) 500-430

E-mail cím: baranya@szgyf.gov.hu

www.baranya.szgyf.gov.hu




További hírek