Baranya.hu

Hivatalos elnöki látogatás Muraköz megyében

Matija Posavec, Muraköz megye zsupánjának meghívására a horvátországi Csáktornyára látogatott Madaras Zoltán, a Baranya Megyei Közgyűlés elnöke és dr. Göndöc András, a Pannon Európai Területi Társulás igazgatója.
Hivatalos elnöki látogatás Muraköz megyében

Matija Posavec, Muraköz megye zsupánjának meghívására a horvátországi Csáktornyára látogatott Madaras Zoltán, a Baranya Megyei Közgyűlés elnöke és dr. Göndöc András, a Pannon Európai Területi Társulás igazgatója. A felek a gazdasági együttműködési lehetőségekről, a folyamatban lévő határon átnyúló nemzetközi pályázatokról egyeztettek. Egyetértettek abban, hogy mindkét megye számára fontos a Zrínyi-örökség megőrzése, és az abban rejlő turisztikai potenciál kihasználása.

Matija Posavec kiemelte: Baranya és Muraköz megyét négy éves együttműködés kapcsolja össze, ez erősíti a regionális kapcsolatokat, főként a hátramenti együttműködésben, és erős köteléket jelent a két ország között. 

Madaras Zoltán hangsúlyozta, hogy tovább erősítenék az együttműködést. A horvát iskolákkal, óvodákkal, színházakkal kiváló az együttműködés, emellett szeretné megismertetni egymással a horvát és magyar vállalkozókat.

A kétoldalú kapcsolatok több területre is kiterjednek, a történelmi és kulturális együttműködés a közös Zrínyi-örökségre irányul, emellett számos közös európai projekt létezik, melyeknek egyik legfőbb küldetése összekötni a horvátországi és magyarországi vállalkozókat, ilyen többek között a a BeLight projekt, melynek keretében több mint 1000 kis és középvállalkozót támogatnak a horvát magyar határmenti együttműködés keretein belül.




További hírek