Baranya.hu

Megújult a Bólyi Integrált Szociális Központ

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program támogatásával megújult a Bólyi Integrált Szociális Központ. A „Szociális alapszolgáltatások komplex fejlesztése a Bólyi mikrotérségben című” projekt megvalósítására 50,04 millió Forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert az önkormányzat 2017 májusában.
Megújult a Bólyi Integrált Szociális Központ

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program támogatásával megújult a Bólyi Integrált Szociális Központ. A „Szociális alapszolgáltatások komplex fejlesztése a Bólyi mikrotérségben című” projekt megvalósítására 50,04 millió Forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert az önkormányzat 2017 májusában. A beruházáshoz további közel 6 millió Forint saját forrást biztosított Bóly városa. Az ünnepélyes átadón részt vett Madaras Zoltán, a Baranya Megyei Közgyűlés elnöke, Hargitai János, a térség országgyűlési képviselője és Hárs József, Bóly polgármestere.

A központ elsődlegesen az idős személyek ápolását, gondozását végzi 16 településen (Bóly, Babarc, Belvárdgyula, Borjád, Hásságy, Kisbudmér, Liptód, Máriakéménd, Monyoród, Nagybudmér, Olasz, Pócsa, Szajk, Szederkény, Töttös, Versend).

Az intézményben hat ellátási forma működik, ezek közül a projekt keretében a házi segítségnyújtást, a támogatószolgálatot, és a nappali ellátást fejlesztette az önkormányzat.

A 45 férőhellyel működő nappali ellátásnak helyt adó épületet korszerűsítette az önkormányzat. A meglévő melegítőkonyha gépészeti és villamosrendszerét felújította, a nyílászárókat kicserélte, az akadálymentes mosdót átalakította. Napelemes rendszer telepítése biztosítja a fenntartható, környezettudatos üzemeltetést. A magasabb szolgáltatási színvonalat szolgálják továbbá a beszerzett eszközök, például az idősek igényeire szabott egyedi gyártású kanapé, kertibútorok. Beszerzett 5 kerékpárt, így a 110 főt ellátó házi segítségnyújtás hatékonyabban működhet. A 35 fő szociálisan rászorult ellátását a támogató szolgálat keretében egy új mikrobusz szolgálja. Az intézmény udvarán kialakított két (10+15 férőhelyes) kerékpártárolót, illetve a szükséges parkoló helyeket.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg, a TOP-4.2.1-15 Szociális alapszolgáltatások infrastruktúrájának bővítése, fejlesztése tárgyú felhívás finanszírozásában.




További hírek