Baranya.hu

Őstermelői piac kialakítása és piacfejlesztés Harkányban

329 346 936 Ft TOP - Terület- és Településfejlesztési Operatív Program

HARKÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA


 

A kedvezményezett neve: Harkány Város Önkormányzata

A projekt címe: Őstermelői piac kialakítása és piacfejlesztés Harkányban

A szerződött támogatás összege: 329.346.936 Ft

A támogatás mértéke: 100%

A projekt befejezési dátuma: 2023.01.31

A projekt azonosító száma: TOP-1.1.3-16-BA1-2017-00003

 

A projekt tartalmának bemutatása:

 

A projekt átfogó célja a helyi gazdaság fejlesztése, munkahelyek teremtése, a turizmus további erősítése a helyi termékek és helyi termelés középpontba állításával, és fejlesztésével.

 

A projekt konkrét célja a harkányi őstermelői piac kialakítása, és piacfejlesztés, ezáltal a helyi termékek előállításának, értékesítésének elősegítése, munkahelyek teremtésével, valamint az ide látogatók, átutazók igényeinek kiszolgálásával a helyi gazdaság fejlesztése. 

A projekt keretében megvalósítandó fejlesztés számos olyan hosszú távú lehetőséget generál, mely jóval túlmutat a projekt megvalósítási időszakán. A piac hatékony működéséhez elengedhetetlen a térség szereplői számára a helyi termelés előnyeinek ismertetése, a legfrissebb technológiai és jogszabályi ismeretek átadása. A létrehozott piac a szemléletformálás eszköze lehet, megfelelő helyszínt biztosít az egészségtudatos magatartás kialakulásának. A piactér a történelem során mindig közösségi találkozók helyszíneként működött, olyan pontja a településnek, ahol piacnapokon összegyűlik a térség apraja-nagyja, így a konkrét gazdaságfejlesztési tevékenységek mellett a közösségépítés eszköze is egyben, melyet jelen piacfejlesztés kifejezetten támogat.

 

A harkányi piac felújítás megvalósítási helyszíne Harkány, Ady Endre utca. A projekt fő tevékenysége az őstermelői piac létrehozása, piacfejlesztés, a piac területén, telekhatáron belül alapinfrastruktúra kiépítése, korszerűsítése, valamint telekhatáron kívüli gépjárműparkoló fejlesztése, kialakítása, új közös használatú kiszolgáló épület építése, létesítése, és nyitott és zárt árusító létesítmények kiépítése volt.

A projekt keretében akadálymentesítés, energiahatékonysági intézkedések és a kötelező nyilvánosság biztosítása valósult meg, valamint eszközbeszerzés, ill. kiegészítő infrastrukturális elemek fejlesztése, kerékpár támaszok, tárolók építése történt.

 

A fejlesztés célcsoportját a kialakítandó piac vásárlóinak és beszállítóinak köre képezi. A járáson kívül kiemelt célcsoport az ide látogató magyar és külföldi turisták, és az átutazó közönség, tekintettel arra, hogy a piac a buszmegálló körüli területen helyezkedik el. A fürdő látogatói száma évente majdnem ötszázezer fő, melynek egy része biztosan ellátogat a piacra, tekintettel a piac közelségére, és várható népszerűségére.

 

 


Vissza


További projektjeink

Köblény község belterületi vízrendezés

Projekt megvalósításának összege:

115 247 294 Ft TOP - Terület - és Településfejlesztési Operatív Program
TOP-2.1.3-16-BA1-2021-00032

Aktív turisztikai fejlesztések a Zselic szívében

Projekt megvalósításának összege:

188 582 245 Ft TOP-Terület- és Településfejlesztési Operatív Program
TOP-1.2.1-16-BA2-2020-00002

Csapadékvíz elvezetés rendezése Martonfán

Projekt megvalósításának összege:

99 963 042 Ft TOP-Terület- és Településfejlesztési Operatív Program
TOP-2.1.3-16-BA1-2021-00067