Baranya.hu

Bólyi Ipari Park fejlesztése IV. ütem

800 000 000 Ft Terület- és Településfejlesztési Operatív Program

BÓLY VÁROS ÖNKORMÁNYZAT


Pályázó neve: BÓLY VÁROS ÖNKORMÁNYZAT

Projekt megnevezése: Bólyi Ipari Park fejlesztése IV. ütem

OP név: TOP - Terület- és Településfejlesztési Operatív Program

Pályázati kiírás megnevezése: TOP-1.1.1-15-BA1 - Ipari parkok, iparterületek fejlesztése

Projekt helyszíne (régió): Dél-Dunántúl

Projekt helyszíne (megye): Baranya

Projekt helyszíne (település): Bóly

Megítélt összeg: 800 000 000 .- HUF

Támogatás aránya: 100 %

Támogatási döntés dátuma: 2017.05.29

Forrás: ERFA

Projekt összköltség: 800 000 000 .- HUF

A projekt összefoglalása:

Bóly fejlődésének motorja a korszerű infrastruktúrával ellátott 57,75 hektáros ipari park, amelynek IV. ütemben történő fejlesztését célozza jelen támogatási kérelem. Jelen projekt két beruházási elemből áll:

  1. Egy univerzális, 2573 m2 alapterületű üzemcsarnok építése, a szükséges kiszolgáló helyiségekkel, amely későbbi ütemekben tovább bővíthető. A projekt részét képezi további a kapcsolódó, telken belüli alapinfrastruktúrák kiépítése: belső út, parkolók, kerítés.

A tervezett csarnok épület a Bóly 0116/55 hrsz ingatlanon valósul meg. A terület Bóly Város Önkormányzat 1/1 tulajdonában áll, az ingatlan per- és igénymentes. A hatályos rendezési terv szerinti besorolása Gip-E, ipari gazdasági terület - egyéb ipari terület.

A beruházás közvetlen munkahelyteremtést eredményez, a betelepülő cég helyi munkaerőt foglalkoztatna, hozzájárulva a magasan képzett helyi és térségi fiatalok helyben tartásához, akik meghatározó szerepet tudnak felvállalni a térség gazdasági és társadalmi életében. A fejlesztés hatására növekedhet a terület népességmegtartó ereje, a fiatalok elvándorlása csökkenhet.

  1. Az ipari parkot megközelítő út: a tervezett út közvetlen csatlakozást biztosít a bólyi elkerülő úthoz, majd az M60-as autópálya le- és felhajtójához

Az út az 5714. j. Szajk-Bólyi összekötő út 4 +215 km szelvényében, az országos közút szelvény szerinti bal oldalán indul, a közútra merőlegesen és a Bóly város déli részén található ipari park 5704. j. Bezedek-Bólyi összekötő úthoz csatlakozó, megvalósult feltáró út végszelvényéhez csatlakozik. Az út megépítésével lehetővé válik az iparterület feltárása és bekapcsolása az országos közúthálózatba.

Az M6/M60 autópálya megépülése vonzóbbá teszi a várost a befektetők számára. Azonban az ipari park jelenleg nem rendelkezik közvetlen kapcsolattal az autópálya felé, kizárólag a városközponton áthaladva érhető el. Az igen jelentős áthaladó forgalom zajterheléssel, levegőszennyezéssel jár, amely csökkenthető a tervezett út megvalósításával.

 

 


Vissza


További projektjeink

Leromlott városi területek rehabilitációja Mohács Újvárosban

Projekt megvalósításának összege:

499 999 999 Ft TOP - Terület- és Településfejlesztési Operatív Program MOHÁCS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA

"Élhetőbb lakókörnyezetünkért" Mágocson

Projekt megvalósításának összege:

200 000 000 Ft Terület- és Településfejlesztési Operatív Program MÁGOCS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA

Egészségügyi alapellátás fejlesztése Garé településen

Projekt megvalósításának összege:

41 840 270 Ft Terület- és Településfejlesztési Operatív Program GARÉ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA