Baranya.hu

Szigetvári óvodák és bölcsőde bővítése és felújítása

399 997 892 Ft Terület- és Településfejlesztési Operatív Program

SZIGETVÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZAT


Pályázó neve: SZIGETVÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZAT

Projekt megnevezése: Szigetvári óvodák és bölcsőde bővítése és felújítása

OP név: TOP - Terület- és Településfejlesztési Operatív Program

Pályázati kiírás megnevezése: TOP-1.4.1-15-BA1 - A foglalkoztatás és az életminőség javítása családbarát, munkába állást segítő intézmények, közszolgáltatások fejlesztésével

Projekt helyszíne (régió): Dél-Dunántúl

Projekt helyszíne (megye): Baranya

Projekt helyszíne (település): Szigetvár

Megítélt összeg: 399 997 892 .- HUF

Támogatás aránya: 100 %

Támogatási döntés dátuma: 2017.05.29

Forrás: ERFA

Projekt összköltség: 399 997 892 .- HUF

A projekt összefoglalása:

A projekt kiemelt célja a kisgyermekes szülők munkába állásának segítése, melyet a Város elsősorban a bölcsődei és óvodai férőhelyek számának növelésével, és a szolgáltatás minőségének javításával, az óvoda épületek felújításával, energiahatékonyabbá tételével, valamint egy óvodai csoportszoba és egy bölcsődei csoportszoba kialakításával kíván elérni. A projektet a pályázó Szigetvár Város Önkormányzata, a Baranya Megyei Önkormányzati Hivatallal konzorciumban valósítja meg. Az intézmény fenntartója a Dél-Zselic Többcélú Kistérségi Társulás, az ingatlanok Szigetvár 1/1 tulajdonában vannak.

A projektben A Dél-Zselic Óvodái, Bölcsődéje és Konyhái Napsugár Óvoda Tagintézménye (7900 Szigetvár, Széchenyi u. 61/2., hrsz. 1695/5), a Dél-Zselic Óvodái, Bölcsődéje és Konyhái Micimackó Óvoda Tagintézménye (7900 Szigetvár, Dózsa Gy. u. 11., hrsz. 1200) és a Dél-Zselic Óvodái, Bölcsődéje és Konyhái Zöldmanó Óvoda és Bölcsőde Tagintézménye  (7900 Szigetvár, Szent István Itp. 6., 1787/16) szám alatti intézmény kerül fejlesztésre.

Valamennyi feladat ellátási helyen kihasználtak a kapacitások. A Micimackó Óvoda (100 óvodai fejlesztett férőhely) és a Zöldmanó Óvoda és Bölcsőde (84 óvodai és 54 bölcsődei fejlesztett férőhely) tagintézményekben a már meglévő férőhelyek fejlesztése valósul meg, férőhely megtartás mellett. A Napsugár Óvodában óvodai férőhelybővítés történik egy új csoportszoba kialakításával (a meglévő 150 óvodai férőhely további 25 férőhellyel bővül), valamint bölcsődei férőhelybővítés történik egy új bölcsődei csoportszoba (14 férőhelybővítés, 2 éves kortól fogadnak gyereket) kialakításával. A kapacitás bővítésével a nők nagyobb létszámban tudnak munkát vállalni, s egyben javul a társadalmi re/integrációjuk.

A projekt műszaki tartalma:

Mindhárom intézmény esetében a felújítás energiahatékonysági intézkedéseket is tartalmaz, melyek megvalósulása esetén az épületek energetikai minőségi besorolása a jelenlegi FF – átlagos értékről az elvárt, DD – korszerűt megközelítő besorolásba fog kerülni. Többek között ezen intézkedések közé sorolhatjuk a teljes homlokzati felület utólagos külső hőszigetelését, a lábazat hőszigetelését, a korszerűtlen homlokzati nyílászárók a mai kor követelményeinek megfelelő új nyílászárókra történő cseréjét, a központi fűtési rendszer korszerűsítését, napelemes kiserőmű telepítését a tetőfelületre, külső térvilágítás és belső terek világítási rendszereinek korszerűsítését. A projektben mindhárom épület esetében sor kerül a szükséges mértékű akadálymentesítés megvalósítására.

A Napsugár Óvodában a felújításon felül bővítésre/átépítésre is sor kerül, mely a bölcsődei és óvodai férőhelyek kapacitás bővítésének infrastrukturális, valamint az új lift beépítésével az épület akadálymentesítését feltételeit is biztosítja.

A Napsugár Óvoda intézmény épületében továbbá új korszerű HMV ellátás kerül kiépítésre, az átalakítás miatt a meglévő vizesblokkok átépítésre kerülnek, a projekt keretében szaniterek és szerelvények cseréje és parkolóhely fejlesztés tervezett.

A Micimackó Óvoda tagintézmény épülete esetében tervezett a padlásfödémen kiegészítő hőszigetelés elhelyezése a szigorúbb energetikai követelményeknek való megfelelés érdekében, a projekt keretében szaniterek és szerelvények cseréje is tervezett.

A Zöldmanó Óvoda és Bölcsőde tagintézmény épülete esetében a lapostetőn kiegészítő hő-és vízszigetelés készül a szigorúbb energetikai követelményeknek való megfelelés érdekében, a projekt keretében szaniterek és szerelvények cseréje is tervezett.

A projekt keretében a bölcsődei és óvodai ellátásokhoz közvetlenül kapcsolódó eszközbeszerzés során bútorok és egyéb berendezési tárgyak (pl.: melegítő konyha berendezései, csoportszoba berendezései, udvari játékok), eszközök (pl.: konyhai eszközök, fejlesztő eszközök, játékok, egyéb használati eszközök, porszívó, mosógép), informatikai eszközök, berendezések, IKT eszközök kerülnek beszerzésre.

 


Vissza


További projektjeink

Leromlott városi területek rehabilitációja Mohács Újvárosban

Projekt megvalósításának összege:

499 999 999 Ft TOP - Terület- és Településfejlesztési Operatív Program MOHÁCS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA

"Élhetőbb lakókörnyezetünkért" Mágocson

Projekt megvalósításának összege:

200 000 000 Ft Terület- és Településfejlesztési Operatív Program MÁGOCS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA

Egészségügyi alapellátás fejlesztése Garé településen

Projekt megvalósításának összege:

41 840 270 Ft Terület- és Településfejlesztési Operatív Program GARÉ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA