Baranya.hu

A Szederkényi Óvoda épületének energetikai korszerűsítése

71 446 380 Ft Terület- és Településfejlesztési Operatív Program

SZEDERKÉNY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA


Pályázó neve: SZEDERKÉNY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA

Projekt megnevezése: A Szederkényi Óvoda épületének energetikai korszerűsítése

OP név: TOP - Terület- és Településfejlesztési Operatív Program

Pályázati kiírás megnevezése: TOP-3.2.1-15-BA1 - Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése

Projekt helyszíne (régió): Dél-Dunántúl

Projekt helyszíne (megye): Baranya

Projekt helyszíne (település): Szederkény

Megítélt összeg: 71 446 380 .- HUF

Támogatás aránya: 100 %

Támogatási döntés dátuma: 2017.06.13

Forrás: ERFA

Projekt összköltség: 71 446 380 .- HUF

A projekt összefoglalása:

Szederkény Község Önkormányzata kiemelt prioritásként kezeli a települési intézmények energiafelhasználásának racionalizálását. Az elmúlt időszakban a szederkényi óvoda épületének tetején napelemes rendszer került kiépítésre, ami jelentősen csökkentette az épület villamos energia felhasználását. Jelen projekt e korábbi projekt szerves folytatásának tekinthető, e projekt keretében a szederkényi óvoda energetikai korszerűsítése történik meg.

A projekt célkitűzése, hogy az épület éves energiafelhasználása és üzemeltetési költsége, valamint az üvegházhatású gázok kibocsátása jelentősen csökkenjen, ezáltal csökkenjenek az önkormányzat energiaköltségei.

A projekt tárgyát képező épület Szederkény község központi helyén található. Az épület külső határoló szerkezetei nem felelnek meg a mai kor hőtechnikai követelményeinek és a fűtési és világítási rendszer is elavult, mely együttesen igen magas energiafelhasználást és energiaköltségeket eredményez.

Az energetikai korszerűsítés a projekt előkészítésbe bevont épületenergetikai szakértő, valamint az építész, gépész és villamos szakági tervezők szakmai javaslatain alapul.

A lábazati falaknál 10 cm, a homlokzati hőszigetelésnél 15 cm vastagságú hőszigetelést terveztünk, a padlásfödémet 15-20 cm vastagságú hőszigeteléssel látjUk el, a pincefödém 8 cm vastag szigeteléssel lesz ellátva. Az épületegyüttes a korábbi időszaki felújítások a bővítések során különböző minőségű és anyagú nyílászárókkal lett átépítve. Ezek közül csak a legutóbb beépített nyílászárókat hagyjuk a helyükön, a többi nyílászáró cserélve lesz 3-rétegű hőszigetelő üvegezésű nyílászárókra.

A fűtési rendszer korszerűsítése során a meglévő gázkazánokat, a hőközponti berendezéseket, a fűtési elosztó hálózatot és a korszerűtlen radiátorokat elbontjuk. A meglévő kazánházba kondenzációs falikazánt telepítünk időjárásfüggő szabályzóval, ami a fűtővizet a külső hőmérséklet függvényében állítja elő. Új fűtési elosztó hálózat kerül kiépítésre. A radiátorok termosztatikus szelepekkel lesznek felszerelve, hogy a helyiségenkénti szabályozást biztosítani lehessen.

A meglévő világítótesteket, a világítás kapcsolókat, illetve a kapcsolók és a világítótestek közötti vezetékszakaszokat elbontjuk. A teljes épületben LED-es világítási rendszer kerül kiépítésre. A helyiségekben fényerő szabályozós világítás kapcsolókat építünk be, a közlekedőkben és a vizescsoportokban a világítás működtetése jelenlét érzékelőkről fog történni.

A projekt – a Pályázati felhívás előírásaival és a rehabilitációs szakmérnök ajánlásaival összhangban – tartalmazza az épület projektarányos akadálymentesítéséhez szükséges beavatkozásokat is.


Vissza


További projektjeink

Leromlott városi területek rehabilitációja Mohács Újvárosban

Projekt megvalósításának összege:

499 999 999 Ft TOP - Terület- és Településfejlesztési Operatív Program MOHÁCS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA

"Élhetőbb lakókörnyezetünkért" Mágocson

Projekt megvalósításának összege:

200 000 000 Ft Terület- és Településfejlesztési Operatív Program MÁGOCS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA

Egészségügyi alapellátás fejlesztése Garé településen

Projekt megvalósításának összege:

41 840 270 Ft Terület- és Településfejlesztési Operatív Program GARÉ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA