Baranya.hu

Őri László: Új lendületet kaphatnak az elöregedő baranyai közösségek az új családtámogatási rendszernek köszönhetően.

A januárban bevezetésre kerülő CSOK Plusz, valamint a megemelt Falusi CSOK és Babaváró hitel lehetőségeiről tartott sajtótájékoztatót Őri László, a Baranya Vármegyei Önkormányzat elnöke hétfőn Kökényben.
Őri László: Új lendületet kaphatnak az elöregedő baranyai közösségek az új családtámogatási rendszernek köszönhetően.

Mint ismert a Kormány 2024. január elsejétől bevezeti a CSOK Pluszt, ami minden eddiginél nagyobb támogatást nyújt a gyermekeket vállaló párok otthonteremtésében. Következő év január elsejétől pedig emelkedik a Babaváró támogatás és a falusi CSOK összege is, utóbbi jelentősen 50 százalékkal nő.

Az orosz-ukrán háború és inflációs nyomás ellenére is mindent megtesz a kormány azért, hogy támogassa a magyar fiatalokat, abban, hogy gyermeket vállalhassanak, mondta a vármegyei vezető.

Őri László kiemelte, a Baranyai falvak számára különösen fontosak ezek a lehetőségek, hiszen számos elöregedő közösség kaphat új lendületet azzal, hogy fiatal családok telepednek le az eladásra kínált megüresedett ingatlanokban.

Máli Júlia, Kökény polgármestere a sajtótájékoztatón elmondta, Kökényben az elmúlt években a családtámogatásoknak köszönhetően jelentősen fiatalodott a település korfája, nőtt a fiatal családosok és ezáltal a gyermekek száma is.    




További hírek